Разочарованието от Мадрид е история: Сабаленка навакса сет пасив и избегна изненада срещу квалификантка

от в 23:00 на 10.05.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка започна кампанията си в Рим по не особено убедителен начин. Белорускинята загуби сет срещу световната номер 109, Кейт Волинец, ала в крайна сметка се поздрави с успеха в турнира във "Вечния град" с 4:6 6:3 6:2 и така се класира за третия кръг на надпреварата, където ще срещне Даяна Ястремска.

Началото на първия сет бе очаквано за фаворитката в двубоя, която макар да бе загубила гейм от началния си удар, съумя да спечели два поредни пробива и изглеждаше напълно готова да спечели безпроблемно частта. След петия гейм обаче неточностите на бившата номер 1 започваха да оказват своя ефект, което позволи на аутсайдерката не само да навакса изоставането си, но дори и да обърне играта в своя полза. Така, Волинец сензационно поведе с 6:4 и бе на само един сет от най-голямата победа в кариерата си.

Вторият сет започна по подобен на предната част начин. Сабаленка отново пое контрола в своите ръце и въпреки смелата игра на американката, то белорускинята не изглеждаше готова да претърпи поражение на световната номер 109 и стабилизира играта си. Това ѝ позволи да изравни резултата в сетовете с резултат 6:3.

Силната втора част позволи на световната номер 2 да покаже най-доброто от себе си. Напълно преобразена, Сабаленка не остави шанс на опонентката ѝ, която изглеждаше безпомощна в сравнение с мощните удари, който топ тенисистката предлагаше. С едва загубени 2 гейма, белорускинята узакони успеха си и започна кампанията си успешно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разочарованието от Мадрид е история: Сабаленка навакса сет пасив и избегна изненада срещу квалификантка Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | кейти волинец | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook