Разочарованието от РГ е преодоляно: Зверев стартира в Хале с победа над бивш 1/2-финалист

от в 18:33 на 18.06.2024
Елеонора Александрова

Сезонът на трева официално започна за финалиста от Ролан Гарос, Александър Зверев. Германецът показа сериозни колебания срещу световния номер 474 в Хале, Оскар Оте, който от своя страна е полуфиналист в турнира през 2022-ра година, ала в крайна сметка представителят на топ 5 надви опонента си с 6:7(5) 6:3 6:4 за 2 часа и 20 минути игрово време и се класира за следващия кръг, където ще срещне Лоренцо Сонего.

Въпреки огромната разлика в позициите в световната ранглиста, двамата тенисисти демонстрираха равностоен и висококачествен тенис. И докато първата ракета на Германия демонстрира впечатляваща игра от началния си удар, реализирайки цели 17 аса в хода на откриващия сет, както и 72% вкаран първи сервис, което му позволи да спечели всичките си подавания, то бившият номер 36 не отстъпваше по нищо на фаворита, разчитайки не толкова на силовия стил на игра, колкото на постоянството и разнообразна игра.

Така двамата сънародници без да са срещнали и една възможност за брейкпойнт, стигнаха до тайбрек. Още в самото начало на дългия гейм световният номер 474 показа хладнокръвие и осигурявайки си преднина от минибрейк, бе в ролята на лидер в този етап от сета. Без да допусне обрат, Оте сензационно поведе в сетовете.

Нивото на тенис при двамата германци се пренесе и в първите минути на втория сет. При 2:1 обаче играта на аутсайдера претърпя сериозен спад и така финалистът от Ролан Гарос разполагаше с първи брейкпойнт. След драматичен четвърти гейм пробивът в полза на Зверев стана факт, след което той пое инициативата в частта. Макар и в следващите геймове Оте да имаше своите проблясъци,  по-високо ранкираният му опонент не допусна на съперника му да осъществи обрат и така с 6:3 резултатът в сетовете бе изравнен.

Последната част се характеризираше с агресивен, но и прекалено рисков тенис от двете страни. Неточностите на германците бяха налице, а с това точките за пробив се увеличиха драстично. Особено силно това си пролича в четвъртия и петия гейм, ала мощният сервис и силният характер на Зверев не позволиха на по-ниско ранкирания тенисист да реализира пробив. От своя страна самият представител на топ 5 стабилизира играта си, което му позволи да спечели гейм от подаването на съперника си, а след това Саша напомни за своята класа не позволи на опонента си да осъществи обрат. Така, с резултат 6:4, Зверев се поздрави с първата си победа на трева през 2024-та година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Разочарованието от РГ е преодоляно: Зверев стартира в Хале с победа над бивш 1/2-финалист Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | оскар оте | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook