Разочарованията нямат край: Световният №3 се сбогува с турнира в Барселона

от в 21:00 на 20.04.2023
Мирела Николова

През миналия сезон Каспър Рууд достигна до два финала в турнири от Големия шлем, благодарение на което достигна до върховата си втора позиция в световната ранглиста, но от началото на тази година резултатите му са повече от разочароващи, тъй като норвежецът само веднъж в досегашните си девет изиграни надпревари е успявал да запише две последователни победи. 

Скандинавецът спечели титлата в Ещорил в началото на април, поради което изглеждаше, че е успял да си възвърне оптималната форма, но изявите му през последните две седмици доказват противното. Рууд отстъпи още във втория етап на Мастърса в Монте Карло, а днес записа ново ранно поражение, отстъпвайки на световния №32 Франсиско Серундоло във втория си двубой в Барселона. От своя страна, аржентинецът показа характер и съумя да навакса пасив от 2:5 гейма в първия сет, за да си подпечата крайната победа в последователни части - 7:6(5) 6:3, с което се класира за четвъртфиналите на надпреварата, където ще се изправи срещу Даниел Еванс.

В началото на срещата норвежецът имаше изявено преимущество в разиграванията от дъното на корта, в които показваше завидно търпение и успяваше да дочака неточност от ракетата на южноамериканеца, като по този начин установи контрол върху събитията на корта и поведе с пробив и 5:2. Той дори достигна до два сетбола на собствен сервис в деветия гейм, но аржентинецът показа смелост в последвалите разигравания и съумя да върне брейка в последния възможен момент, за да възвърне равенството за 5:5. Напълно резонно краят на този толкова оспорван сет дойде в тайбрек, където от самото начало Серундоло пое инициативата, излизайки напред с 4:0, като впоследствие не допусна спад в представянето си и откри сметката си в общия резултат.

Превъзходството на световния №32 се запази и във втората част, където пропуските от страна на фаворита изобилстваха. От своя страна, аржентинецът бе безпогрешен във всеки един аспект и заслужено се оттегли на първата почивка с преднина от 3:0. Веднъж излязъл напред в резултата, Серундоло не направи нито крачка назад и без да срещне нито един брейкбол във втората част, се поздрави с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разочарованията нямат край: Световният №3 се сбогува с турнира в Барселона Мирела Николова
Теми:  
atp | барселона | каспър рууд | Обзори | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook