Разочарованията нямат край: Тийм записа пета поредна загуба и отпадна на старта в Маями

от в 03:27 на 24.03.2023
Мартин Петков

Доминик Тийм продължава да изпитва сериозни трудности от старта на новия сезон насам, като въпреки огромното му желание да се завърне отново сред най-добрите в тениса, то просто равнището му е далеч от това, което беше преди контузията му в китката, с която беше дадено началото на падението му. Поредното доказателство в подкрепа на слабите резултати на бившия шампион от US Open дойде в хода на днешния ден на старта на Мастърса в Маями, където австриецът инкасира своята 8-а загуба в общо 9 мача през 2023-та, след като Лоренцо Сонего го подчини в поредни сетове за точно два астрономически часа на корта - 7:6(7) 6:2. По този начин световният номер 59 се класира за втория етап на състезанието във Флорида, където му предстои да срещне 23-тия поставен в схемата - Даниел Еванс.

Нивото на тениса в дебютната част на двубоя беше повече от впечатляващо, като двамата ни предоставяха множество висококачествени разигравания от основната линия, но дори това не помрачи отличното представяне на сервис от страна на подаващите, като без да видим нито един брейкбол, логично ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него италианецът пръв излезе с минипробив аванс, но отговорът на Тийм беше на нужното ниво и той влезе в серия от печеливши отигравания, за да си осигури сетбол. Оттам насетне обаче някогашният номер три разочарова изцяло, като допусна поредица от неточности със своя форхенд, при което Сонего не чакаше втора покана и се възползва, за да отмъкне успеха в откриващия сет.

Стартът на втората част за по-високоранкирания тенисът пък беше свръхзвуков, след като той наложи волята си на корта и под знака на своето изразено превъзходство не даваше нищо даром на австриеца, когото проби последователно на два пъти и се откъсна с комфортна преднина. Впоследствие Тийм с действията си доказа, че все още не се е примирил с поражението и осъществи пробив, с който намали изоставането си в резултата, ала световният номер 59 далеч не се трогна от това и на свой ред реализира рибрейк, за да сложи точка на спора броени минути по-късно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разочарованията нямат край: Тийм записа пета поредна загуба и отпадна на старта в Маями Мартин Петков
Теми:  
atp | доминик тийм | лоренцо сонего | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook