Разочароващ край: Томова загуби 12 от последните 13 гейма и остана извън основната схема в Мадрид

от в 13:53 на 25.04.2023
Мирела Николова

Виктория Томова остана на крачка от класиране за основната схема на WTA 1000 надпреварата в Мадрид след загуба в три сета от световната №109 Клара Бюрел. Българката, която бе първа поставена в схемата на квалификациите, откри двубоя по впечатляващ начин, но впоследствие нивото ѝ на игра рязко се понижи, което доведе до това да не спечели нито гейм в третия сет и да напусне турнира в испанската столица след 6:1 3:6 0:6, с което бе сложен край на серията ѝ от шест поредни победи.

Дебютната част протече под пълната доминация на нашата сънародничка, която имаше пълно надмощие в разиграванията от дъното на корта. Непредизвиканите неточности от ракетата на нейната съперничка валяха една след друга, което позволи на софиянката бързо да осъществи три пробива и да се поздрави с успеха в сета след само 24 минути игра.

Серията на нашето момиче продължи и във втората част, където още на самия старт Вики открадна противниковото подаване и поведе с 2:0. Това обаче бяха и последните силни минути за Томова в срещата, тъй като от тогава до края на мача тя съумя да спечели още едва един-единствен гейм. Всичко това бе продиктувано от факта, че интензитетът в ударите на французойката се покачи, докато родната ни представителка все по-често отстъпваше инициативата. 

В решителния трети сет играта на Томова изцяло се разпадна и непредизвиканите ѝ пропуски не спираха да се множат. По този начин тя не успя да спечели нито гейм и се раздели с възможността да намери място в основната схема на турнира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разочароващ край: Томова загуби 12 от последните 13 гейма и остана извън основната схема в Мадрид Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook