Разочароващо начало на 2024-та: Квалификантка победи Томова в първият и мач за годината

от в 16:09 на 02.01.2024
Мартин Вичев

Виктория Томова започна по разочароващ начин новата година, допускайки поражение от квалификантката Хулия Риера на турнира от категорията WTA-500 в Бризбейн. Мачът продължи час и 18 минути - 6:2 6:4. Двубоят трябваше да се изиграе вчера, но поради лошите метеорологични условия в Бризбейн, бе отменен за днес.

Началото на мача започна по разочароващ начин за първата ни ракета, като тя инкасира пробив още в първия гейм на мача и изостана в резултата. В последвалите мигове, двете тенисистки печелеха подаванията си, като дори при 3:2, Вики имаше шанс за рибрейк, но не се възползва от него и не намали изоставането си. Сякаш разочарована от факта, че не върна пробива, българката допусна нов брейк и вече изоставаше с 5:2 и сервиз на Риера. Квалификантката нямаше проблеми да затвори сета и го направи след 37 минути игра - 6:2.

Вторият сет продължи да се развива разочароващо за всички нас, като Томова допусна да бъде пробита в началото му, при 1:1. Впоследствие, квалификантката от Аржентина не срещна трудности при затвърждаването на брейка и поведе с 3:1 гейма. Все пак, Вики стабилизира подаването си и печелеше геймовете си до края на сета, но не намираше отговор в сервиз геймовете на Риера, която закономерно се поздрави с победата, елиминирайки най-добрата българска тенисистка за наше съжаление.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Разочароващо начало на 2024-та: Квалификантка победи Томова в първият и мач за годината Мартин Вичев
Теми:  
виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook