Разочароващо поражение за Шиникова я лиши от участие на финала в Монастир

от в 13:12 на 15.01.2022
Диана Андреева

Изабелла Шиникова бе смятана за абсолютна фаворитка на ITF надпреварата в Монастир през тази седмица. Българката бе най-високо ранкираната състезателка в турнира, но днес представянето й далеч не беше убедително и тя съумя да отмъкне едва два гейма в двубоя си, за да отстъпи с 6:0 6:2 на Майа Чвалинска. По този начин участието на втората ни ракета намери своя край в полуфиналната фаза, което със сигурност разочарова нея самата, както и феновете й. 

Мачът започна с труден гейм за Чвалинска, която бе изправена пред риска да бъде пробита, но стабилизира представянето си и след като отрази три брейкбола, на свой ред отмъкна подаването на Изабелла. Оттам насетне последва абсолютна доминация от страна на полякинята, която макар и за момент да се поддаде на емоциите, все пак не позволи на Шиникова да се разпише в резултата и "върза геврек" на първата поставена. 

Изабелла сложи край на негативната си серия и спечели своя първи гейм в срещата, реализирайки пробив още в началните минути на втората част. Отговорът на Чвалинска обаче не закъсня и тя направи мигновен рибрейк, а впоследствие отново пое контрола над случващото се на корта. Макар че този път Шиникова се съпротивляваше далеч повече, силите й не достигнаха за обрат и в крайна сметка нашенката напусна корта в ролята на победена.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разочароващо поражение за Шиникова я лиши от участие на финала в Монастир Диана Андреева
Теми:  
ITF | Български тенис | изабелла шиникова | монастир | турнир в монастир | шиникова

Коментари





Следвайте ни в Facebook