Разследването по случая с Халеп приключи: Какво предстои за румънката оттук нататък?

от в 11:12 на 11.11.2022
Мирела Николова

Преди две седмици се разрази най-сериозният допинг скандал в тениса от случая с Мария Шарапова през 2016-а насам, след като стана ясно, че в пробата на бившата №1 в света Симона Халеп е открито забраненото вещество роксадуст, който стимулира производството на хемоглобин и червени кръвни клетки, с което се причислява към същата категория като мелдония, заради който Шарапова бе извън игра в продължение на 15 месеца. Румънката категорично отрича да е приемала какъвто и да е вид забранени субстанции и заяви, че това ще бъде най-тежката ѝ битка в кариерата до момента - тази за истината. 

Преди дни официално приключи разследването по случая, както съобщи румънският адвокат Пол Чукур, чиято независима спортна агенция се занимава с изслушването на Халеп. Пред румънската телевизия TVR той внесе доза яснота около това какво предстои за двукратната шампионка от Шлема оттук насетне, а ето и какви бяха точните му думи:

"Трябва да проучим какви грешки може да са се случили с пробата и дали тези нередности могат да доведат до различен резултат от настоящия. Разследването приключи. Отсега нататък Симона Халеп има на разположение 20 дни или да оспори обвинителния акт, или да признае вината си, което би довело до споразумение за намаляване на наказанието ѝ от 4 години, както е по регламент, на 3 години", каза Чукур.

Източник: Romania Insider

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разследването по случая с Халеп приключи: Какво предстои за румънката оттук нататък? Мирела Николова
Теми:  
wta | допинг | любопитно | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook