"Разсмей Алкарас": Отчаяната тактика, която предприе Шелтън, за да обърне мача (видео)

от в 12:39 на 22.09.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас се явява голямата перла в звездната селекция на отбора на Европа за Laver Cup и вчера свърши работата си по най-добрия възможен начин, надигравайки Бен Шелтън в младежкото дерби с 6:4 6:4, за да изравни временно резултата за своя отбор.

Самият Шелтън не правеше никак лош мач и имаше множество възможности да пробие в сервис геймовете на Карлитос, само че 4-кратният "мейджър" шампион не трепваше в най-важните моменти и винаги съумяваше да се отскубне от хватката на противника си.

Това никак не се харесваше на големия шоумен Франсис Тиафо, който реши да предприеме отчаян ход в опит да помогне на своя съотборник, след като испанецът се откъсна напред в резултата със сет и пробив. 

"Трябва да направиш нещо. Опитай се да го разсмееш, когато се разминавате при смяната на полетата след почивката. Кажи му, че играе като Федерер, но го направи бавно, за да те разбере. Обещавам ти на 100 процента, че ще пропусне първия сервис" - настояваше 1/2-финалистът от тазгодишния US Open. 

В крайна сметка Шелтън наистина изпълни заръката и посрещна Аларас с думите "Роджър би се гордял с теб", което предизвика усмивка на лицето на Алкарас и той действително пропусна следващия си първи сервис, но този трик не беше достатъчен за левичаря да се върне в срещата и до изненада не се стигна.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Разсмей Алкарас": Отчаяната тактика, която предприе Шелтън, за да обърне мача (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | бен шелтън | видео | забавно | карлос алкарас | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook