"Речник за кариерата на Роджър Федерер" скоро по книжарниците

от в 17:53 на 03.07.2020
Петър Колев


Роджър Федерер се е утвърдил като един от най-разпознаваемите лица както на тениса, така и на спорта като цяло. Най-високоплатеният спортист (според Форбс) в света си е спечелил огромно количество фенове от всички краища на планетата.

Дебатът за званието GOAT (Най-великият за всички времена) между Роджър Федерер и неговите двама най-големи съперници - Рафаел Надал и Новак Джокович, тече с пълна сила през последните няколко години. 39-годишният Федерер, който притежава 20 титли от Големия шлем е следван от 34-годишния Надал с 19 и 33-годишния Джокович със 17 титли от Мейджър надпревари. Имайки предвид разликата във възрастта, има голяма вероятност и двамата съвременници на швейцареца да подобрят неговия рекорд.

2019 Prize Money Leaders In Tennis - EssentiallySports

Но независимо от числата, няма съмнение, че Роджър Федерер има специално място в сърцата на феновете. Всъщност мнозина смятат, че Маестрото е най-обичаният тенисист, който някога е държал ракета.

Пътешествието на Роджър Федерер от темпераментния тийнейджър до носителя на 20 титли от Големия шлем ще бъде представено хронологично в нова книга, написана от италианските автори Кристиан Сонцони и Габриеле Рива. Охарактеризирана като "речник за кариерата на Роджър Федерер", книгата има за цел да представи акцентите в кариерата на швейцареца на фона на промените в тениса като цяло.

Темата за живота и кариерата на Маестрото се е превърнала в поджанр за писателите, които пишат за тенис. Въпреки това тази нова книга, озаглавена "Federer Files: Gli anni di Roger - Dizionario tematico di una leggenda" ("Досиетата на Федерер: Годините на Роджър - тематичен речник на легендата"), съдържа нещо уникално в себе си.

Federer Files: Gli anni di Roger - Dizionario tematico di una ...

Не само че книгата представя на читателите постиженията и разочарованията на Роджър Федерер на голямата сцена, но също така и обръща внимание на всеки един малък детайл от кариерата на швейцареца - от първия му мач като професионалист през 1996 г., през знаменитата му победа над Пийт Сампрас на Уимбълдън до съвременните му сблъсъци с представителите на Next Gen.

Според Ubitennis авторите на книгата разглеждат еволюцията на тениса като цяло, погледната през очите на Маестрото. Ето какво споделят писателите за своето произведение:

"Книга, която разказва легендата на тениса чрез анализ на постиженията на Роджър Федерер.", казва Кристиан Сонцони. "Истински тематичен речник, който отвежда читателя във вселената на тези, които според числата и феновете, са станали най-добрите тенисисти в историята."

"Подреждайки в хронологичен ред и анализирайки какви невероятни неща е постигнал швейцарецът, ние възприемаме изключителния характер на ерата, в която сме имали честта да живеем и на която все още имаме възможността да се наслаждаваме.", споделя Габриеле Рива.

Федерер

"Речникът" разказва не само за съперничествата на Федерер с Надал и Джокович, но също и за двубоите му с Андре Агаси и с играчи като Габриел Чоба например - германец, който никога не е пробивал в Топ 1000 на световната ранглиста.

Италианското издание на книгата трябва да излезе на 6 юли и вече е достъпно за предварителна поръчка в Amazon. Датите на издаване на английското, немското и френското издание на книгата тепърва ще бъдат обявени.

Източник: Sportskeeda


 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Речник за кариерата на Роджър Федерер" скоро по книжарниците Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook