"Рехабилитацията е върхът": Федерер с обнадеждаващи новини за скорошно завръщане

от в 10:27 на 12.04.2022
Калоян Соколов

Роджър Федерер отсъства от тениса повече от 9 месеца насам, след като проблемите в областта на дясното коляно отново го застигнаха и той беше принуден да се подложи на нови две оперативни намеси. Маестрото не се е появявал на корта от миналогодишния Уимбълдън, когато беше разгромен от Хуберт Хуркач, губейки сет на нула за първи път в своята кариера на трева и мнозина специалисти не виждаха как швейцарецът би могъл да направи още едно завръщане в спорта. 20-кратният шампион обаче работи усилено, за да сбъдне това си намерение и оповести, че вероятно ще го видим в действие към края на летния сезон.

Федерер вече потвърди участието си в отборната надпревара Laver Cup, която ще се проведе между 23 и 25 септември, а отскоро вече поднови тренировки с ракета в ръка. Освен това 40-годишният играч напредва сериозно със своята рехабилитация и вчера се похвали със снимки от фитнеса, на които можем да видим как Роджър вече се натоварва сериозно с различни бегови и силови упражнения.

Швейцарецът пък срещна сериозна подкрепа от своите колеги, като Денис Шаповалов, Диего Шварцман, Белинда Бенчич  и Фабио Фонини са само част от състезателите, които приеха с нескрита радост новината и окуражиха Маестрото да продължава в същия дух, за да го видим възможно най-скоро обратно в Тура.

Самият бивш номер едно също не скрива вълнението си от своето значително подобрено здравословно състояние, оставяйки описание "рехабилитацията е върхът" към споменатите вече кадри.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Roger Federer (@rogerfederer)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Рехабилитацията е върхът": Федерер с обнадеждаващи новини за скорошно завръщане Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook