Рекорд, който не е повод за гордост: Креси е новият лидер по двойни грешки в ATP Тура

от в 18:32 на 28.02.2023
Калоян Соколов

Максим Креси безспорно притежава един от най-нестандартните стилове на игра в ATP Тура и може да бъде опасен за всеки един опонент. Американецът практикува неизменно прийома сервис-воле, абстрахирайки се дали става въпрос за първи или втори сервис, а в разиграванията винаги търси удобна възможност, за да атакува и да се озове отново на мрежата. Именна тази зона от корта е любимата на Креси, който според Патрик Муратоглу притежава най-добрите волета в световния тенис изобщо.

Самият световен номер 36 не страда от липса на самочувствие и нееднократно в интервюта споделя как вярва в това, че един ден ще оглави ранглистата на ATP и си е поставил за цел да върне на мода този вече позабравен стил на игра. Рисковете в тениса на Креси не се изчерпват само с постоянните набези напред, тъй като той регулярно изпълнява вторите си подавания с максимална скорост и напоследък това не му носи особени позитиви.

Миналата седмица Креси направи обратното на т. нар "златен гейм" (гейм спечелен само с асове), като направи четири последователни двойни грешки в един гейм и Джофри Бланкано реализира пробив срещу него, въпреки че дори не беше докоснал топката.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tennis TV (@tennistv)

Днес пък проблемите с началния удар на американеца бяха още по-сериозни и той направи нов рекорд за най-високо брой двойни грешки във формат 2 от 3 сета на ниво ATP. Етническият французин "подари" 25 точки директно от сервис на Феликс Оже-Алиасим, подобрявайки досегашното анти постижение, което се поделяше между самия него и Федерико Кория - 23.

Любопитна подробност е, че въпреки всичко, то Креси издържа цели три часа на корта в битката си със световния номер 9 и дори имаше всички шансове да спечели в последователни сетове, а това е явно доказателство за изключително слабото представяне на канадеца в мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рекорд, който не е повод за гордост: Креси е новият лидер по двойни грешки в ATP Тура Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | любопитно | максим креси

Коментари





Следвайте ни в Facebook