Рекорд за най-възрастен Мастърс шампион: Неостаряващият Бопана е героят в Индиън Уелс!

от в 10:24 на 19.03.2023
Калоян Соколов

Рохан Бопана е новият най-възрастен "Мастърс" шампион. 43-годишният двойков специалист доказа, че възрастта е само число и грабна трофея в Индиън Уелс, партнирайки с с Матю Ебдън. На финала индийско-австралийският тандем се наложи над топ поставените Уелси Кулхоф и Нийл Скупски с крайното 6:3 2:6 10:8. По този начин Бопана подобри рекорда на канадеца Даниел Нестор, който триумфира на Мастърса в Синсинати през 2012-та, когато беше на 42-годишна възраст.

Любопитна подробност е, че Бопана и Ебдън си партнират едва от началото на настоящия сезон, но вече загатнаха на какво са способни, след като през миналия месец достигнаха до финала в Ротердам, а впоследствие завоюваха трофея в Доха. Самият индиец призна, че това е един от най-специалните моменти в неговата кариера и разкри тайната съставка, която продължава да го поддържа млад:

"Случилото се е истински специално. Неслучайно наричат това място "тенис рая". Идвам тук от вече близо 20 години и съм видял огромен брой от шампиони, така че е страхотно най-после и аз да спечеля тази титла, за което огромно заслуга има и Мат Ебдън. Заедно сме отскоро, но тази седмица показахме, че можем да побеждаваме най-добрите двойки в света и се надяваме да продължим да го правим занапред.

"Тайната на моето дълголетие? Кафето на мама и татко. То ме поддържа млад. Семейството ми има плантация за кафе в Индия и с негова помощ успявам да се възстановявам за всеки следващ мач, а това е най-важното на моите години. Винаги си нося, когато сме на път и давам единствено на Мат да пие от него" - пошегува се някогашната трета ракета на света при тандемите.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рекорд за най-възрастен Мастърс шампион: Неостаряващият Бопана е героят в Индиън Уелс! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Двойки | индиън уелс | Матю Ебдън | Рохан Бопана

Коментари





Следвайте ни в Facebook