Рекордът за най-нискоранкиран полуфиналист в ATP Тура вече се държи от най-високия играч

от в 10:45 на 19.07.2024
Елеонора Александрова

Бившият номер 17, Рейли Опелка, прави своето перфектно завръщане в ATP тура. Американецът, който в момента е под номер 1187 в световната ранглиста, се класира за полуфиналите на ATP 250 турнира в Нюпорт и стана най-нискоранкираният тенисист, стигнал до този етап, на който и да е турнир в историята на ATP тура.

Контузия на бедрото, която той получи през август 2022-ра, по време на турнира във Вашингтон, е и причината за ниския ранкинг на най-високия професионален тенисист, който премина през 3 операци (1 на бедрото и 2 на китката).

Всичко това извади Опелка от игра в продължение на почти 2 години, като от този момент до началото на турнира в Нюпорт той е взел участие само в един турнир - на Чалънджър надпреварата в Шарлотсвил през ноември 2023-та година, където се отказа преди втори си мач. Това е и причината, поради която, въпреки дългото си отсъствие, името му все още фигурира в ATP ранглистата.

Тази седмица обаче ще се окаже незабравима за гиганта. Американецът трябваше да надвие трима поредни представители на топ 100, за да достигне до финалната четворка - Констант Лестиен, Адриан Манарино и Маккензи Макдоналд. Особено впечатляващ бе успехът му срещу Манарино, тъй като французинът бе действащият шампион на надпреварата.

211-сантиметровият тенисист от Мичиган подобри досегашното най-добро постижение на Хуан Мартин Дел Потро, който бе 1042-ри, когато достигна до финалната четворка на турнира в Делрей Бийч през 2016-та.

Източник: Gotennis.ru


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рекордът за най-нискоранкиран полуфиналист в ATP Тура вече се държи от най-високия играч Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | нюпорт | рейли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook