Ренесансът продължава и в Щутгарт: Радукану сломи бивша №1 и 2-кратна шампионка в турнира

от в 00:32 на 18.04.2024
Елеонора Александрова

Съвсем наскоро Ема Радукану сподели в интервю, че в момента тя се намира в най-добрата форма в кариерата си. Британката показа, че зад тези думи има резон, тъй като миналата седмица бившата номер 10 изигра основна роля за победата на родината си над Франция, надделявайки над две представителки на топ 50 - Каролин Гарсия и Даян Пари.

Радукану затвърди възходящата си форма и в Щутгарт, където разгроми двукратната шампионка на надпреварата, Анджелик Кербер, с 6:2, 6:1. По този начин тя записа първата си победа на клей в WTA турнир през сезона. В следващия кръг тя ще срещне една от младите надежди на чешкия тенис Линда Носкова, която надви самата Ига Швьонтек на Аустрелиън Оупън.

Срещата започна нервно и за двете. Грешките преобладаваха в играта на бившите "мейджър" шампионки, като това си пролича най-вече в сервис играта им, където станахме свидетели на три поредни пробива. Въпреки изпуснатите им шансове в началото, при 2:1 Радукану се мобилизира и съумя да спечели гейм при собствено подаване. Този момент даде необходимото самочувствие на шампионката от US Оупън през 2021-ва и в следващите минути тя започна да налага надмощието си над представителката на домакините. Резултатът беше налице и губейки едва един от следващите шест гейма, британката си осигури преднина в световете.

Играта на Кербер продължаваше да върви в негативна траектория и в началото на втората част. Още в първия гейм тя изостана с пробив, а във вторият станахме свидетели на битка, продължила повече от 10 минути и бившата номер 1 изглеждаше готова да излезе от дупката, в която се намираше. В крайна сметка дългият гейм бе спечелен от германката, който се оказа и единственият спечелен в нейната сметка до края на срещата. Умората на ветеранката си пролича в следващите минути, а резултат на това бяха грешките, от които младата й опонентка се възползва по най-добрия начин и без да остави шанс на бившата номер 1, постигна победата с 6:1!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ренесансът продължава и в Щутгарт: Радукану сломи бивша №1 и 2-кратна шампионка в турнира Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | ема радукану | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook