"Репутацията ми беше унищожена": Физиотерапевтът на Синер с първи думи след уволнението

от в 07:27 на 26.08.2024
Елеонора Александрова

Джакомо Налди стана едно от най-обсъжданите имена в света на тениса преди последните дни. Италианецът е вече бившия физиотерапевт на Яник Синер, който според версия на световния номер едно е главният виновник за двете положителни допинг проби на тенисиста. Налди е третирал своя рана, използвайки спрей с наличието на стероида костебол и впоследствие субстанцията е попаднала в тялото на Синер, докато е бил масажиран от Налди.

Шест месеца по-късно, физиотерапевтът бе уволнен от тенисиста, а по този повод самият той написа дълго и емоционално послание към последователите си:

"Правосъдието има две страни - истинското, което е санкционирано от съдебната система и за съжаление по-ефективното, което е санкционирано от медиите. Второто твърде често е повърхностно и рядко се основава на конкретни факти, които в случая освен това са и публични. Като зрител винаги съм се чудел какъв е смисълът казуси, като този да бъдат грандиозни, освен с цел да унищожават репутацията на хората, а днес аз съм главният герой в този случай и репутацията ми беше напълно унищожена.

Преди година и половина се присъединих към един невероятен екип, съставен от добри хора, страхотни професионалисти и спътници. С тях изживях мигове на радост и болка и споделени емоции. С хората от тази група създадох силна връзка, но преди всичко успяхме да постигнем неща, чрез които пренаписахме историята на италианския тенис.

Горд съм, че бях част от този страхотен екип, осъзнавайки, че съм дал най-доброто от себе си, че съм бил на 100% професионалист, но и че съм дал повече, защото когато вложиш сърцето си в него, е сигурно, че даваш повече. Боли ме като си помисля, че вече не съм част от екипа и няма да мога да аплодирам Яник, но ще трябва да свикна бързо.

 Благодаря на целия отбор и на Яник, на когото пожелавам страхотна кариера, защото шампион и му пожелавам да "продължава да ловува"!

И накрая, благодаря на всички хора, които през тези дни не съдеха повърхностно..." - довърши Налди

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Репутацията ми беше унищожена": Физиотерапевтът на Синер с първи думи след уволнението Елеонора Александрова
Теми:  
atp | джакомо налди | интервюта | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook