Решението на съда: Джокович ще бъде задържан утре, а съдбата му се решава в неделя!

от в 13:12 на 14.01.2022
Мирела Николова

Казусът с влизането на Новак Джокович в Австралия и участието му на Аустрелиън Оупън предизвика широки полемики не само сред тенис обществеността, но и извън нея. Въпреки че не е ваксиниран, сърбинът бе допуснат да влезе на австралийска територия, след като в неделя съдът възстанови анулираната по-рано виза на световния номер едно.

Сагата около пребиваването на Джокович на австралийска земя обаче продължава с пълна сила, тъй като по-рано днес министърът на имиграцията Алекс Хоук обяви решението си да отнеме повторно визата на сърбина, а като причина за това изтъкна, че евентуалното оставане на Новак в страната ще доведе до "вълнение сред антиваксърското общество".

Адвокатите на тенис звездата реагираха мигновено и обжалваха решението и така отново се стигна до съдебен процес. Там съдия Антъни Кели, който ръководеше и предишното съдебно дело, изслуша двете страни и взе решение Джокович да бъде задържан на следващия ден в 8 часа сутринта. След това той ще бъде преместен в стая, където да разговаря с адвокатите си, като същевременно ще има двама служители на гранична полиция на същия етаж. Изслушването ще се състои в неделя, когато ще бъде взето и окончателното решение за съдбата на първия в света. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Решението на съда: Джокович ще бъде задържан утре, а съдбата му се решава в неделя! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | казусът джокович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook