Рецидивът на Руне: Изгони майка си, развика се на сестра си и едва поздрави Рууд

от в 10:26 на 02.06.2022
Калоян Соколов

Холгер Руне несъмнено е един от най-талантливите представители на следващото поколение и определено не страда от липса на самочувствие. Датчанинът беше истински хегемон в юношески тенис и спечели Ролан Гарос при подрастващите през 2020-а година, след което заяви как притежава нужните качества, за да задмине Рафаел Надал по брой трофеи във френската столица. Оттам насетне скандинавецът започна непрестанно да се изкачва в световната класация, като щеше да дебютира в топ 100 много отдавна, ако от ATP не бяха "замразили" временно ранглистата. Самият Руне признава, че се интересува единствено от първото място и досега не изглежда да се шегува, защото през миналия сезон спечели рекордните 73 мача на всички нива и наскоро завоюва своята дебютна ATP титла, триумфирайки в Мюнхен.

Безспорно младокът е отдаден сериозно на тениса и можем да си спомним как през миналия месец спечели турнир от сериите "Чаланджър" в Италия, след което пътува към Монте Карло с автомобил и спечели всеки от двата си мача. Понякога обаче желанието му за победа преминава границите на допустимото и го прави да изглежда крайно незрял и неуравновесен. Точно такава беше картината през вчерашния ден, когато скандинавецът изигра най-важния си мач досега в кариерата, противопоставяйки се на Каспър Рууд в четвъртфиналите на Ролан Гарос.

19-годишният тенисист отново впечатли зрителите с разнообразната си игра и завидно чувство при изпълнението на къси топки, ала изглежда Стефанос Циципас е имал право, че Руне обръща твърде много внимание на нещата извън корта. Тази негова лоша черта се прояви по най-неприятния възможен начин, тъй като афекта от негативния резултат го накара да влезе в пряка конфронтация със семейството си и дори да изгони своята майка от трибуните, а пък сестра му трябваше да изтърпи сериозни крясъци по свой адрес.

В крайна сметка цялата тази тирада не помогна по никакъв начин на световния номер 40 и той закономерно беше надигран от фаворита в срещата. Впоследствие Руне едва подаде ръка на Рууд, като погледите им на практика почти не се срещнаха и можехме ясно да видим, че шампионът от Женева не е никак щастлив от отношението на колегата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рецидивът на Руне: Изгони майка си, развика се на сестра си и едва поздрави Рууд Калоян Соколов
Теми:  
atp | каспър рууд | любопитно | ролан гарос 2022 | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook