Реваншът е взет: Медведев се разправи с Рубльов в руското дерби на ATP финалите в Торино!

от в 00:52 на 14.11.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев не остави никакви шансове на Андрей Рубльов в руското дерби на ATP финалите в Торино и заслужено оглави "Червената група", в която са още Александър Зверев и Карлос Алкарас.

Шампионът от 2020-та изигра безупречен двубой, в който регистрира цели 24 завършващи удари и направи едва 8 непредизвикани грешки, което му позволи да не допусне нито един пробив в хода на мача и да се наложи с рутинното 6:4 6:2 над своя сънародник, прекарвайки точно 1 час и 32 минути на корта.

Така Медведев си отмъсти за поражението, което Рубльов му нанесе в груповата фаза на същото състезание през миналия сезон и вече има положителен баланс от 7:2 победи срещу световния номер пет, а в сряда го очаква сблъсък с 2-кратния шампион Александър Зверев, срещу когото загуби в спора за трофея в италианския град преди две години, докато финалистът от Шанхай ще бъде задължен да надиграе Карлос Алкарас, ако иска да запази шансовете си за излизане от групата живи.

Бившият номер едно имаше точка за пробив още в откриващия гейм, само че Рубльов веднага пое иницативата и отрази опасността със серия от гръмотевични форхенди. Медведев обаче продължаваше да настоява от ретур и скоро се сдоби с три поредни брейкбола, но неговият съперник отново не трепна, заличавайки ги с помощта на два мощни сервиса и перфектно изпълнен бекхенд по правата. Все пак логиката възтържествува и по-стабилната игра на световния номер три беше възнаградена с пробив за 4:3 в негова полза.

Тогава последва неочакван спад в действията на фаворита, чийто първи сервис изобщо не функционираше и това позволи на световния номер 5 да наложи своя агресивен стил, а Медведев можеше единствено да наблюдава как уинърите в актива на по-нискоранкирания играч се увеличават.

Същевременно обаче шампионът от Монте Карло показваше характерната си припряност в най-важните моменти и третият в схемата неизменно дочакваше грешки от неговата ракета, за да спаси общо седем брейкбола до края на частта и да се приближи максимално до крайния успех.

Рубльов продължи да не съумява да намери точния баланс в тениса си и макар да спаси 3 точки за пробив в откриващия гейм на втория сет, то в крайна сметка капитулира след пресилено драйв воле, като опонентът му нямаше никакви трудности да затвърди взетото предимство.

Медведев не спря дотук и получи възможност да удвои преднината си, а точно тогава последва изключително неприятно подхълзване на световния номер пет, което улесни бившия носител на трофея от US Open в направата на минаващия удар. 

Това до голяма степен сложи край на интригата в двубоя, защото Рубльов изглеждаше тотално извън релси и за него стана невъзможно да контролира негативните си емоции, докато неговият добър приятел продължаваше методично да увеличава преднината си в резултата и много скоро можеше да се поздрави с победата в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Медведев се разправи с Рубльов в руското дерби на ATP финалите в Торино! Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals | андрей рубльов | даниил медведев | Обзори | торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook