Реваншът е взет: Алкарас си отмъсти на Томи Пол и продължава да мечтае за "Слънчев дубъл"

от в 07:06 на 29.03.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас запази надежди за постигането на "Слънчев дубъл". Шампионът от Индиън Уелс успя да надиграе една от големите сензации на настоящия сезон, а именно Томи Пол и по този начин взе реванш за срещата между двамата от Мастърса в Монреал, когато американецът изненадващо се наложи над настоящия номер едно. Полуфиналистът от Аустрелиън Оупън се намираше в серия от 12 поредни победи срещу испански тенисисти, но днес тя намери своя край - 6:4 6:4. По този топ поставеният записа своята девета поредна победа и вече е с баланс от 17 успеха и само 1 поражение през новия сезон, а в четвъртфиналите го очаква сблъсък със световния номер десет - Тейлър Фриц.

Още от началните минути станахме свидетели на зрелище от най-висока проба, тъй като двамата играчи ни предлагаха страхотен тенис и правеха наглед невъзможни отигравания. Всеки един от състезателите се стараеше да поема инициативата при първа възможност, но завършването на топката далеч не беше лесна задача, тъй като и двамата демонстрираха феноменален атлетизъм. Все пак мощта на ибериеца съумя да се справи с отбраната на Пол и станахме свидетели на дебютен пробив в срещата, а впоследствие фаворитът затвори частта в своя полза, макар че трябваше да отразява възможност за рибрейк в последния възможен момент.

Тийнейджърът увеличи още оборотите в началото на втория сет и бързо намери начин да отмъкне подаването на 16-тия поставен, който непрекъснато трябваше да сменя посоката си на движение и постоянно се намираше в защитна позиция. Финалистът от Акапулко се опита да се завърне в мача и успяваше да не изостане по-сериозно в резултата, но обратът изглеждаше непосилна задача срещу толкова силен съперник, а младокът сложи точка на спора, пласирайки смайващ бекхенд по правата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Алкарас си отмъсти на Томи Пол и продължава да мечтае за "Слънчев дубъл" Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | маями | Обзори | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook