Реваншът е взет: Циципас си отмъсти на 5-ия поставен в Антверп и прекъсна черната си серия

от в 21:50 на 20.10.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас се класира за първи 1/2-финал от два месеца насам. Гъркът не беше записвал две поредни победи от надпреварата в Лос Кабас през месец август, която в крайна сметка спечели и навъртя пет поредни ранни отпадания по турнирите, но днес сложи край на черната си серия, вземайки реванш от Яник Ханфман за загубата, която му нанесена от него по-рано през сезона в Щутгарт - 6:3 6:3.

По този начин топ поставеният в Антверп си осигури мач за влизане във финала, където негов съперник ще бъде един измежду перуанеца Хуан Пабло Варис и голямата надежда на френския ветеран - Артур Фис.

Срещата стартира много равностойно, като по-нискоранкираният състезател премина с лекота през първите си две подавания, но постепенно балканецът пое изцяло инициативата и атакуваше всяка една по-къса топка на своя съперник, който можеше единствено да наблюдава отблизо случващото се на корта и да се надява на спад от страна на фаворита. Такъв обаче не последва и Циципас проби за преднина от 4:2, след което безпроблемно затвори първия сет в своя полза.

Ханфман показа желание да обърне хода на мача в началните минути на втората част и пръв имаше точка за пробив, само че световният номер 7 не трепна и се спаси от трудната ситуация, след което спечели 5 от следващите 6 гейма в сблъсъка, за да се поздрави с победата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Циципас си отмъсти на 5-ия поставен в Антверп и прекъсна черната си серия Калоян Соколов
Теми:  
atp | антверп | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook