Реваншът е взет: Джокович спря устрема на Музети и за пръв път от 5 години е на 1/4-финал в Монако!

от в 16:59 на 11.04.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович взе своя реванш от Лоренцо Музети и се класира за 1/4-финалите на Мастърса в Монте Карло. Именно младият италианец надви световния номер едно на същата фаза в турнира през миналата година, но този път сърбинът показа, че много по-бързо от обикновено се е пригодил към червената настилка и се класира за първия си четвъртфинал в Княжеството от пет години насам. 22-годишният тенисист отново тества много сериозно най-успешния играч за всички времена, само че Джокера беше готов за предизвикателството от другата страна на мрежата и съумя да надделее с крайното 7:5 6:3, за да оформи 1/4-финален сблъсък с 11-ия поставен Алекс Де Минор, от когото загуби на United Cup в началото на сезона.

Срещата стартира мечтано за световния номер 24, който летеше по корта и проби още първото подаване на Ноле. Музети показваше традиционната си атрактивна игра и пласираше мощни уинъри от любимия си бекхенд, въпреки че се намираше далеч зад основната линия, а късите му топки работеха изключително добре. 24-кратният "мейджър" носител видимо изпитваше трудности да отговори на разнообразието в действията на младока и беше заплашен от инкасирането на нов брейк, но демонстрира шампионски манталитет и намали изоставането си до 2:3.

Точката на пречупване за италианеца дойде при 4:3 и 40:15 в негова полза, когато Джокович изрази бурно несъгласието си с отсъждането на главния съдия, което доведе до бурни освирквания от трибуните. Световният номер едно обаче нведнъж е доказвал, че подобни провокации го мотивират и превключи на предавка, която беше недостижима за неговия съперник, печелейки 4 от следващите 5 гейма, за да триумфира в откриващия сет.

Серията на сърбина продължи с пълна сила и във втората част, докато Музети видимо сведе глава и геймовете станаха 2:0 в полза на топ поставения. Последва неочакван спад от страна на 2-кратния шампион и непоставеният състезател осъществи моментален рибрейк, но това се оказа кратък момент на радост за него, тъй като фаворитът веднага си върна аванса в резултата.

Обратите далеч не се изчерпаха с това, защото младокът нямаше намерения да се предава и за втори пореден път се върна в резултата, което се случи след решителна намеса на мрежата, която му позволи да направи превъзходен бекхенд пасингшот. За съжаление на множеството италиански фенове на корта, то това се оказа последната положителна проява на техния любимец в срещата и Джокович сложи точка на спора след точно 2 часа игрово време.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Джокович спря устрема на Музети и за пръв път от 5 години е на 1/4-финал в Монако! Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо музети | монте карло | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook