Реваншът е взет: Фантастичен Григор обезоръжи напълно шампиона на Мастърса в Монреал!

от в 11:34 на 08.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров демонстрира фантастичен тенис и изглежда отново в най-добрата си форма! Българинът взе сладък реванш от Алексей Попирин, който го надигра на 1/8-финалите на Мастърса в Монреал, след като отрази 3 мачбола и впоследствие съумя да спечели титлата, но днес той беше абсолютно безпомощен срещу първата ни ракета.

Григор не загуби нито веднъж подаването си в хода на срещата, като дори не му се наложи да отразява брейкбол и в един момент от мача дори спечели 16 поредни точки, а всичко това изведе нашия сънародник до триумф със 7:6(5) 6:2 и място в четвъртия кръг на Мастърса в Шанхай.

По този начин родният ни представител прибави нови 50 точки за световната ранглиста, с които ще може за момент да се откъсне на 10-тото място в годишната ранглиста пред своите най-близки преследвачи, а именно Томи Пол и Стефанос Циципас, а на 1/8-финалите го очаква сблъсък с един измежду непоставените Якуб Меншик и Александър Шевченко.

Първият сет протече без особено дълги разигравания, а интересните моменти не бяха особено много, което се дължеше на неспиращите асове от ракетата на австралиеца, който не даваше никакви шансове на Григор дори да си помисли за пробив. Световният номер 10 също се справяше отлично на собствено подаване и се виждаше, че има сериозно предимство от дъното на корта, но Попирин при всяка една възможност се опитваше да съкращава точката с мощния си форхенд.

Играта продължи напълно равностойно до 6:5 в полза на Димитров, когато той се сдоби със сетбол, само че влезе прекалено пасивно в ответното разиграване и се стигна до тайбрек. Там българинът съумя да вземе предимството на мини брейка още за 2:0 и оттам насетне беше безупречен, завършвайки сета с перфектно изградена атака към мрежата.

Втората част се превърна в същински моноспектакъл с марката "Григор Димитров", като миналогодишният 1/2-финалист сякаш се беше преобразил в древногръцкия цар Мидас и превръщаше всяко едно свое отиграване в "златно тенис съкровище". Всичко това позволи на по-високоранкирания играч да се откъсне напред с 4:0 гейма, печелейки 16 поредни точки и макар и серията му да беше прекъсната, то нямаше какво да спре първата ни ракета по пътя към успеха.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Фантастичен Григор обезоръжи напълно шампиона на Мастърса в Монреал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook