Реваншът е взет: Кузманов надви отстранилия Иванов и е 1/4-финалист на Чаланджъра в Добрич!

от в 16:40 на 12.09.2024
Калоян Соколов

Димитър Кузманов се превърна във втория българин, който се класира за 1/4-финалите на клей Чаланджъра в Добрич, присъединявайки се към Александър Донски. Деветият поставен стартира учаастието си с чудесен успех над 2-кратния Чаланджър шампион Раул Бранкачо, а днес взе реванш от латвиеца Роберт Щромбахс, който надви Мико в на същитие кортове преди няколко седмици, а онзи ден се върна от сет и 3:5 гейма, за да надвие 15-годишния Иван Иванов.

Този път обаче бивашата ни втора ракета беше в далеч по-добро здравословно състояние спрямо предишната си среща със същия съперник, в която се отказа и заслужено го надигра с крайното 7:6(3) 7:6(4) за 2 часа и 16 минути игрово време. Така Кузманов си осигури сблъсък за място в полуфиналите с нидерландеца Йеле Селс (световен номер 361), който в края на 2022-ра беше достигнал до номер 127 в световната ранглиста.

Първият сет предложи изключително здрава битка, като единствената възможност за пробив се отвори пред родния ни представител, но той не можа да се възползва от нея. Дългите разигравания бяха константно явление на корта и нищо не можа да раздели двамата тенисисти до 6:6 гейма.

Тайбрекът стартира по-добре за Мико, който веднага поведе с мини пробив, само че по-нискоранкираният играч незабавно отговори на предизвикателството и изравни при 2:2. Оттам насетне обаче българинът имаше пълен контрол над събитията на корта и спечели 5 от следващите 6 разигравания, за да измъкне тази толкова оспорвана откриваща част.

Вторият сет още на старта ни предложи дебютния брейк в мача, който беше на сметката на лативеца, но нашият сънародник отреагира мигновено и рибрейкът не закъсня. Впоследствие станахме свидетели на същите събития от предходната част и сервиращите нямаха проблеми да удържат подаванията си, което доведе до изиграването на нов дълъг 13-ти гейм.

Там първата точка отиде в актива на аутсайдера, ала местният любимец отговори с две бързи точки на свое подаване, за да обърне резултата. Последва перфектен лоб и още един отличен минаващ удар от ракетата на пловдивчанина, които до голяма степен лишиха срещата от интрига. Смяната на полетата дойде при аванс от 5:1 точки в полза на Кузманов, а скоро той си осигури 2 мачбола и не сбърка още при първия, за да продължи към финалната осмица на турнира!

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Кузманов надви отстранилия Иванов и е 1/4-финалист на Чаланджъра в Добрич! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | добрич | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook