Реваншът е взет: Рууд се пребори с немезиса си от АО и продължава серията си на клей

от в 21:59 на 29.04.2024
Елеонора Александрова

Каспър Рууд продължава да вдига сериозно формата си през този сезон. След като миналата година той записа немалко загуби от по-ниско ранкирания тенисисти от него, то изглежда, че в момента той постепенно започва да се превръща в един от фаворитите за Ролан Гарос. Днес, в повторение на двубоя им от тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, норвежецът взе своя реванш на Камерън Нори с убедителното 6:2 6:4 и така световният номер 6 се класира за осминафиналната фаза, където ще срещне Феликс Оже-Алиасим.

Бившият номер 2 наложи сериозно темпо още в самото начало. Солидната игра на Рууд притисна сериозно британеца, което го принуди да допуска немалко грешки. Резултатът бе налице - Нори спечели едва един гейм от собственото си подаване. Така за малко над половин час игра шестият в света спечели първия сет. 

Втората част ни предложи по-равностойна битка. Някогашният полуфиналист на Уимбълдън вдигна темпото си на игра, което му позволи не само да бъде конкурентен на опонента си, но и да си осигури преднина от пробив при 1:1. Въпреки че Нори изглеждаше в по-добрата позиция, Рууд не изглеждаше готов да отстъпи на противника си и три гейма по-късно, изравни резултата. В следващите минути играта на трикратния финалист от Шлема ставаше все по-убедителна и постепенно той започваше да се превръща във доминантната фигура на сета. Така скандинавецът успя да затвори мача с пробив и така да удължи серията си до 7 поредни победи.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Рууд се пребори с немезиса си от АО и продължава серията си на клей Елеонора Александрова
Теми:  
каспър рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook