Реваншът е взет: Синер осъществи немислим обрат срещу Рубльов и е 1/2-финалист в Синсинати!

от в 00:00 на 18.08.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер е първият полуфиналист в Синсинати при мъжете. Световният номер 1 взе своя реванш от Андрей Рубльов за поражението, което руснакът му нанесе в Монреал преди една седмица. По-нискоранкираният играч разполагаше с 2 скрити мачбола и определено има за какво да съжалява, като в крайна сметка Синер се наложи след драма предложила купища обрати - 4:6 7:5 6:4 за 2 часа и 27 минути игрово време.

Така 23-годишният тенисист се превърна в  първия италианец в историята, който се класира за финалната четворка на турнира в Синсинати и изравнява Карлос Алкарас на върха по брой победи над представители на топ 10 през 2024-та година (и двамата имат по 8). В битката за място във финала, южнотиролецът би могъл да оформи сблъсък с Александър Зверев, стига германецът да победи Бен Шелтън.

Още в самото начало топ поставеният не стоеше добре на корта и допускаше необичайно много за него грешки. Това позволи на руснака да реализира пробив в първия сервис гейм на съперника и категорично световният номер 6 демонстрираше далеч по-константно ниво на игра. Италианецът постепенно започна да стабилизира играта си и да печели подаванията си безпроблемно.

Играта му на ретур също се подобри и това позволи на южнотиролеца да отвърне на пробива в деветия гейм. Световният номер 6 обаче бе хладнокръвен в тази ситуация и не само си върна аванса, но и поведе в сетовете

Във втората част Синер напомни на себе си, нижейки уинър след уинър. Резултатът не закъсня и той реализира пробив на нула, но  Рубльов веднага реагира и отвърна с рибрейк.

Последваха драматични минути, в които четвъртфиналистите демонстрираха висококачествен тенис, като Синер вдигна публиката на крака, спечелвайки точка, в която се беше озовал на земята, но възстанови своята позиция и закова съперника си на място.

 

Рубльов обаче продължаваше да насоява на ретур и бе на една точка от това да сервира за мача, а пък Синер имаше цели осем възможности за пробив в хода на втората част, като деветата такава му донесе късмет, а това се оказа и повратната точка в развитието на мача, защото скоро имахме равенство в сетовете.

Началото на финалната част бе най-силния период за Синер от началото на срещата. Натрупаните нерви се отразиха негативно на руснака и това позволи на вдъхновения италианец да поведе с два пробива.

Въпреки неприятната ситуация, в която руснакът се намираше, той имаше своите проблясъци в играта и съумя да намали изоставането си, ала Синер бързо възстанови преднината си.

След 5:1, последва лек спад в играта на топ поставения, което позволи на Рубльов да спечели следващите три гейма и да се намира на един такъв от обрата. Прекалено голямата преднина, която Синер си осигури обаче не позволи на съперника му да сътвори обрат и по този начин Синер взе своя реванш от финалиста в Монреал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Синер осъществи немислим обрат срещу Рубльов и е 1/2-финалист в Синсинати! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | синсинати | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook