Реваншът е факт: Страхотен Алкарас не остави шансове на Корда и е 1/8-финалист в Париж!

от в 23:32 на 27.05.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас е един от тенисистите с най-добър баланс от началото на годината, като е постигнал 31 победи в 34 мача досега. Една от едва трите загуби на младока му е нанесена от Себастиан Корда, който го побеждава на старта на Мастърса в Монте Карло. През днешния ден испанецът получи отлична възможност да вземе реванш за поражението си, от която се възползва по възможно най-добрия начин, елиминирайки го от Откритото първенство на Франция след 6:4 6:4 6:2. Така шестият поставен продължава към осминафиналната фаза на турнира, където го очаква сблъсък срещу победителя от мача между Карен Хачанов и Камерън Нори.

Още от началото на срещата надмощието бе на страната на испанеца, който бе изключително стабилен във всеки един компонент и безпроблемно налагаше агресивния си стил на игра. На противоположния полюс обаче бе Корда, от чиято ракета непредизвиканите грешки изобилстваха, като комбинацията от всичко това доведе до ранен аванс от пробив и 3:1 за световния №6.

Той продължи да диктува събитията на корта и се сдоби с нови два брейкбола в следващия сервис гейм на противника си, но именно тогава началният удар се притече на помощ на американеца, който пласира два аса и остана близо до своя опонент в резултата. Това обаче далеч не му помогна, тъй като Алкарас не допусна нито миг колебание и без каквито и да е затруднения опази преднината си, за да получи преимущество в отделните части.

Световният №30 значително стабилизира представянето си във втория сет, което му донесе две възможности за пробив в четвъртия гейм. Те обаче съвсем скоро отидоха в историята, бивайки пропилени от американеца след непредизвикани пропуски. Това даде импулс на Алкарас, който повиши драстично нивото си в ответното съперниково подаване, успявайки да реализира цели пет завършващи удара, които стояха в основата на осъществения брейк за 3:2.

Последваха няколко рутинно спечелени подавания от двамата, преди да дойде ред на маратонски сервис гейм на Корда, продължил близо 10 минути, в който роденият във Флорида играч показа на какво е способен, и спаси пет сетбола, ала за негово съжаление, неизбежното стана факт само след няколко минути, когато Карлитос застана на сервис линията и бе безапелационен в това да удвои преднината си в общия резултат.

Третият сет бе открит с два трудни гейма за подаващите, но до брейк така и не се стигна. Въпреки това Алкарас продължи да поставя под напрежение началния удар на опонента си и не след дълго станахме свидетели на пробив в неговата сметка, консолидиран безпроблемно за 4:2. Печелившата серия на шампиона от Мадрид не спря дотук и съвсем скоро той реализира втори пробив, с който изцяло лиши от интрига оставащите минути от двубоя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът е факт: Страхотен Алкарас не остави шансове на Корда и е 1/8-финалист в Париж! Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | ролан гарос | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook