Реваншът е взет: Андреева повали финалистката от РГ и Уимбълдън, оформяйки зрелище с Швьонтек!

от в 00:07 на 17.08.2024
Елеонора Александрова

Мира Андреева продължава да впечатлява света на тениса с представянето си в Синсинати. Детето чудо на женския тенис взе своя реванш за поражението си в полуфиналите на Ролан Гарос от Жасмин Паолини, като надигра тазгодишната 2-кратна "мейджър" финалистка с резултат 3:6 6:3 6:2 за 2 часа и 1 минута игрово време и оформи суперсблъсък със световната номер 1 Ига Швьонтек, а любопитното е, че Паолини надви Андреева и в спора за златния медал при двойките на Игрите в Париж.

Първите минути на срещата ни дадоха предпоставка за един равностоен и интригуващ сблъсък. След оспорван първи гейм тийнейджърката поведе с пробив, но веднага последва рибрейк от страна на финалистката от Ролан Гарос и Уимбълдън.

Рускинята продължаваше да играе ентусиазирано, ала опитът на петата поставена ѝ помогна да удържи на атаките на съперничката си. Паолини постепенно започваше да поема инициативата, докато полуфиналистката от тазгодишния Ролан Гарос допускаше все повече непредизвикани грешки. Това позволи на световната номер 5 да поведе на свой ред с пробив и скоро имаше преднината в отделните сетове.

Андреева стабилизира играта си във втората част. Двете осминафиналистки скоропостижно печелеха своите подавания, макар и тийнеджърката да имаше лек превес над Паолини. Осмият гейм промени развитието на двубоя - в този момент 17-годишната тенисистка поведе с брейк и след това се възползва по най-добрия начин от първата си възможност за изравняване на сетовете си, затваряйки сервис гейма си на нула.

Вдъхновената от събитията във втората част Андреева продължаваше да изненадва съперничката си с разнообразни удари. Това позволи на младата тенисистка да поведе с пробив още в първия гейм, а впоследствие тя дори да удвои аванса си.

Въпреки критичната ситуация, в която се намираше, Паолини играеше смело, а в резултат на това дори съумя да намали изоставането си, само че рускинята показа достатъчно здрави нерви и записа своята втора победа над топ 5 тенисистка през 2024-та година!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Андреева повали финалистката от РГ и Уимбълдън, оформяйки зрелище с Швьонтек! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | жасмин паолини | мира андреева | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook