Реваншът е взет: Де Минор си отмъсти на Рубльов в трилър и дели Григор от финала в Ротердам

от в 19:13 на 16.02.2024
Мартин Петков

Григор Димитров продължи страхотното си представяне не просто на АТР 500 турнира в Ротердам, а цялостно през новата година, като сломи в три сета Александър Шевченко и записа 13-ата си победа за сезона, благодарение на което се намира еднолично на върха в АТР Тура по този показател, и се класира за полуфиналите в състезанието. Най-добрият български тенисист по този начин повтори постижението си отпреди 12 месеца в нидерландския град, като в кариерно отношение за четвърти път е сред финалната четворка в надпреварата, където в опит да продължи похода си и да намери място в мача за титлата, ще се изправи срещу Алекс де Минор.

Австралиецът, подобно на първата ни ракета, се намира в превъзходна форма през 2024-та и в хода на днешния ден успя да вземе своя реванш от Андрей Рубльов за поражението си от него на Аустрелиън Оупън, когато му отстъпи в петсетова епика, като го надви с крайното 7:6(5) 4:6 6:3 в нова зрелищна битка, продължила 2 часа и 33 минути. С това световният номер 11 записа третата си победа над представител на топ 10 през настоящата тенис кампания и отново доказа, че се намира навярно във върховата си форма изобщо някога досега, за да оформи полуфинален дуел с Димитров.

Де Минор, който съвсем наскоро дебютира в челната десетка на планетата, макар и да не се задържа за дълго в нея, може във визитката си да се похвали с цели седем АТР титли, най-голямата от които дойде на турнира от същата категория в Акапулко преди година. В съперничеството между Григор и австралиеца пък личат четири досегашни срещи, в които балансът на победите е равен, но важното в случая за отбелязване е това, че именно при последния им двубой, състоял се отново в Ротердам преди 12 месеца, най-добрият ни тенисист спаси два мачбола, за да триумфира в същински трилър, извел го до полуфиналите тогава.

Очакванията за утрешния сблъсък пък несъмнено са свързани с това да станем свидетели на поредната изтощителна битка, която да ни предложат българинът и световният номер 11, които досега никога не са ни разочаровали в предлагането на шоу с марката "тенис". За нас остават пък надеждите, че страхотното представяне на Григор през 2024-та година ще бъде ознаменувано с нов елитен успех, който да изведе шампиона от Бризбейн до трети финал за сезона и общо втори такъв в Ротердам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Де Минор си отмъсти на Рубльов в трилър и дели Григор от финала в Ротердам Мартин Петков
Теми:  
atp | алекс де минор | андрей рубльов | григор димитров | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook