Реваншът е взет: Надал срази бивш №8 със серия от 14 поредни точки и е на 1/4-финал в Бощад!

от в 18:10 на 18.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал се класира за своя първи четвъртфинал от месец януари насам. Испанецът постигна престижен успех, надигравайки Камерън Нори и по този начин взе реванш за поражението, което му беше нанесено от същия съперник на United Cup през миналия сезон. Срещата не беше никак лесна за Матадора и петият поставен имаше своите шансове, но Рафа вдигна оборотите в точните моменти и преодоля в последователни сетове съпротивата на някогашния член на топ 10 и Мастърс шампион - 6:4 6:4 за 1 час и 44 минути игрово време. Така ибериецът се класира за финалната осмица на ATP 250 клей надпреварата в Бощад, където за пръв път в своята кариера ще премери сили с четвъртия поставен Мариано Навоне, който вече може да се похвали с два достигнати ATP финала на червена настилка от старта на годината.

Първите шест гейма протекоха с известно надмощие на Нори, който налагаше много високо темпо на игра и именно той беше агресора на корта. Надал пък изглеждаше сравнително бавен в свото придвижване и определено трябваше да бъде доволен, че поддържаше паритета в резултата до 3:3 гейма.

Тогава 22-кратният "мейджър" носител реши да отнеме иницативата от ракетата на опонента си и изпозлваше всяка една възможност да се измести на вездесщия си форхенд, а съвсем скоро легендарният испанец се поздрави с постигането на първи пробив, изпълниявайки брилянтна къса топка. Впоследствие бившият номер имаше два шанса за рибрейк в десетия гейм, но фаворитът си служеше отлично със своя начален удар и закономерно се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Британецът започна много силно и във втората част, където се опитваше да изкара манакореца от комфортната му зона с разнообразна игра. Петият поставен не се колебаеше да навлиза в пределите на корта и този път по-активната му игра беше възнаградена с пробив и аванс от 4:1 гейма. Отговорът на Рафа обаче беше повече от впечатляващ, след като той спечели цели 14 поредни разигравания и си спечели правото да сервира за крайната победа при 5:4 в своя полза, като затвори двубоя с нулев гейм и ас по диагонала на мачбола.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Надал срази бивш №8 със серия от 14 поредни точки и е на 1/4-финал в Бощад! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бощад | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook