Реваншът е взет: Пол вкара Алкарас в нова 3-часова драма, но световният №1 оцеля

от в 06:51 на 18.08.2023
Мирела Николова

Карлос Алкарас взе реванш от Томи Пол за загубата си през миналата седмица и продължава към 1/4-финалната фаза на Мастърса в Синсинати. Испанецът отново не показа най-доброто си лице на корта и имаше големи периоди, в които биваше надигран от представителя на домакините, но в крайна сметка топ поставеният не позволи да се стигне до нова изненада и си подпечата крайната победа след 7:6(6) 6:7(0) 6:4 за повече от 3 часа престой на корта. По този начин световният №1 се класира за следващия етап на турнира, където му предстои да срещне един измежду Стан Вавринка и Макс Пърсел.

Испанецът бе далеч от най-добрата си игра в откриващите геймове на двубоя, не успявайки да вложи в ударите си мощта, която обикновено сме свикнали да виждаме от негова страна. Твърде плахата игра на младока биваше наказана от местния представител, който се възползваше от всяка възможност да ускори топката от форхенд и да нанесе завършващ удар. Така Пол пръв реализира пробив и скоро отвори разлика от 5:2.

Изправен до стената обаче, Алкарас започна да намира по-чисто топката и уинърите от ракетата му значително зачестиха, което помогна на ибериеца да стопи изоставането си и да изравни резултата за 5:5. Световният №1 дори достигна до три поредни брейкбола в следващото подаване на опонента, но американецът намери помощта на своя сервис и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Там Карлитос бе по-агресивният от двамата състезатели и благодарение на прецизното разпределяне на своите удари успя да осъществи миниобрат от 3:5 точки, за да отмъкне дебютния сет.

Вторият сет предложи дори още по-сериозна доза интрига, тъй като на три пъти американецът излизаше напред в резултата с пробив, но във всеки от случаите реакцията на Алкарас бе мигновена и се стигаше до светкавичен рибрейк вследствие на великолепните ретури на младока, комбинирани с чести излизания към мрежата.

В края на сета станахме свидетели на 15-минутен маратонски гейм на американеца, в който Карлитос се сдоби с цели три мачбола, но Пол показа изумително хладнокръвие и разчитайки отново на началния си удар, отрази всяка от възможностите, за да доведе и този сет до тайбрек. Американецът пренесе устрема си и в дългия гейм, където пое пълен контрол върху събитията и тотално обезличи шампиона от Уимбълдън, достигайки до изравняване на отделните части без нито една загубена точка в тайбрека.

Още с настъпването на третия решителен сет Алкарас изцяло изчисти играта си от неточности и не пропускаше възможност да ускори топката от форхенд. Напълно на противоположния полюс пък бе американецът, от чиято ракета пропуските изобилстваха и така се стигна до ранен пробив аванс в полза на световния №1 за 2:0. Веднъж излязъл напред в резултата, испанецът не позволи на противника си дори да се доближи до възможност за брейк и след над 3 часа игра узакони крайната си победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Пол вкара Алкарас в нова 3-часова драма, но световният №1 оцеля Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | синсинати | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook