Реваншът е взет: Шелтън се върна от 0:5 и пребори Фис в младежкото дерби за финал в Базел!

от в 17:40 на 26.10.2024
Елеонора Александрова

Бен Шелтън е първият финалист на турнира в Базел. В един от най-дългоочакваните сблъсъци в швейцарския град, бившият полуфиналист от US Open сломи съпртивата на Артур Фис, надигравайки го с крайното 6:3 7:6(9) за 1 час и 18 минути игрово време. По този начин левичарят взе реванш от французина за поражението, което Фис му нанесе на 1/4-финалите и така се превърна в първия американец от Андре Агаси през 1998-а година, който достига до финала в Базел.  Въпросният успех на Шелтън ще му позовли да се завърне в топ 20, а в битка за третата си ATP титла, той ще се изправи срещу Холгер Руне или Джовани Мпеши Перикар.

Двамата тенисисти демонстрираха модерен и много агресивен тенис още от самото начало. Началните удари на двамата вървяха по най-добрия добрия възможен начин, а в резултат на това те скоропостижно печелеха своите сервис геймове. В осмия гейм обаче Фис започваше да прибързва в опитите си да нанесе завършващ удар, а Шелтън усети колебанията от другата страна на мрежата и съумя да поведе с 5:3, след което безпорблемно затвори сета на собствено подаване.

Втората част се превърна в същинско показно от страна на сервиращите, като нито един от двамата играчи нямаше точка за пробив в хода на сета и това доведе до тайбрек, който започна чудесно за Фис, който спечели първите 5 точки. Левичарят обаче далеч не беше готов да се предаде и намали пасива си до 3:5. Все пак французинът си осигури 3 поредни сетбола, но нито един от тях не му беше достатъчен, а накрав Шелтън реализира изключителен обрат и сложи точка на спора, спасиявайки общо 5 сетбола!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Шелтън се върна от 0:5 и пребори Фис в младежкото дерби за финал в Базел! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | артур фис | базел | бен шелтън | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook