Резервите за Sofia Open: Шампион и финалист от Големия шлем са сред потенциалните участници

от в 10:36 на 18.10.2023
Калоян Соколов

Вчера българските тенис фенове научиха прекрасната новина, че Sofia Open все пак ще се проведе и така за седма поредна година нашата страна ще приеме елита на тениса. ATP 250 надпреварата ще се състои между 4 и 11 ноември, като "Арена София" отново ще се окаже сцена на битките между най-добрите състезатели в световния тенис.

Радостните вести пък далеч не приключиха дотук, защото научихме официалния списък за основната схема на състезанието, в който можехме да забележим присъствието на световния номер десет Тейлър Фриц, както и на още целима трима представители на топ 20 - Франсис Тиафо, Бен Шелтън и Лоренцо Музети. Участие също така за момента е потвърдено от младите звезди Себастиан Корда и Себастиан Баез, а бившият шампион Роберто Баутиста Агут се завръща в опит да дублира трофея си от първото издание на турнира.

Приятните изненади далеч не приключват дотук, защото в списъка с резервите можем да намерим имената на още две звезди на световния тенис, а именно Доминик Тийм и Матео Беретини. Бившият шампион на US Open към момента се намира под номер 86 в световната ранглиста и със сигурност ще се нуждае от "уайлд кард", за да намери място директно в същинската надпревара, докато нещата не стоят точно така за финалиста от Уимбълдън 2021-а, тъй като той е пета резерва и наглед има нелош шанс да влезе в основната схема, тъй като вероятно ще станем свидетели на поне няколко отказвания.

Припомняме ви, че Тийм и Беретини вече са играли в нашата столица, като австриецът отпадна на старта през 2017-та, губейки срещу Николоз Басилашвили, докато бившият номер 6 направи рейд до 1/2-финалите преди пет години, когато беше спрян от Мартон Фучович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Резервите за Sofia Open: Шампион и финалист от Големия шлем са сред потенциалните участници Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | доминик тийм | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook