РГ: Оже-Алиасим разгроми квалификант; Корда бе безкомпромисен срещу Гаске!

от в 22:25 на 25.05.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим бавно, но славно с всеки изминал двубой подобрява играта си на клей, като след обрат от 0:2 записа дебютна победа в кариерата си на Ролан Гарос. Успехът отведе канадеца до днешния му сблъсък от втори кръг, където срещна преминалия квалификациите Камило Уго Карабели, за да го надвие безапелационно с 6:0 6:3 6:4. С победата си световният номер 9 се превърна в първия състезател при мъжете, който се класира за трети кръг, като там ще се изправи срещу Филип Краинович.

Феликс стартира ударно мача с пробив, който дори удвои впоследствие и след малко над четвърт час игра имаше комфортен аванс. Представителят на топ 10 с чести излизания на мрежата не позволяваше на квалификанта да влезе в ритъм и му ,,върза геврек" в откриващия сет.

Втората част ни предостави най-голяма равнопоставеност на корта, като продължителните разигравания се превърнаха в постоянно явление. Двамата състезатели неколкократно отразиха брейкболи в началните подавания, но натискът на Оже се оказа твърде голям за аржентинеца и се стигна до ключов пробив в средата на сета. В идните минути деветият поставен преодоля тежки мигове на начален удар и узакони преимуществото си, като покачи общия резултат в своя полза.

Началото на третата част се превърна в пагубно за Карабели, който не съумя да поддържа нивото си от по-рано и предаде сервиса си в актива на канадеца. Алиасим взел нужната преднината нямаше по какъв начин да бъде спрян, като записа най-добрия си сет на начален удар в мача и стигна до крайния успех в двубоя.

В последен мач за деня на корт ,,Сюзан-Ленглен" излязоха местният ветеран Ришар Гаске и представителят на следващата генерация Себастиан Корда. Сблъсъкът премина под контрола наложен от американеца, който диктуваше случващото се в продължение на целия двубой, за да може след като записа 50 печеливши удари в рамките на три сета да триумфира със 7:6(5) 6:3 6:3. В трети кръг за световния номер 30 предстои тежко изпитание в лицето на Карлос Алкарас, ала определено психическото преимущество е на страната на Корда, който е един от тримата тенисисти надвили испанеца до момента през годината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
РГ: Оже-Алиасим разгроми квалификант; Корда бе безкомпромисен срещу Гаске! Мартин Петков
Теми:  
камило уго карабели | ришар гаске | себастиан корда | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook