РГ: Рубльов се превърна в най-убедителния победител за деня след триумф над ATP клей шампион

от в 19:27 на 29.05.2024
Елеонора Александрова

Андрей Рубльов продължава кампанията си в Ролан Гарос по мечтания за него начин. След като руснакът се справи с един от опасните непоставени тенисисти в лицето на Таро Даниел, днес десеткратния "мейджър" четвъртфиналист на загуби сет срещу един от силните клей специалсити, Педро Мартинес (финалист в Ещорил и бивш шампион в Сантяго) и с резултат 6:3 6:4 6:4 се класира за следващия кръг, където ще срещне Александър Мюлер или Матео Арналди.

Срещата започна със сравнително бавни темпове, като нито един от двамата тенисисти не мислеше за особено атакуващи действия в първите минути. Първият опит дойде в третия гейм, когато Мартинес започваше да действа със сериозно ниво на агресия, но опитът и класата на Рубльов не позволиха на аутсайдера да поведе в резултата.

След този момент експресните разигравания се завърнаха, а при 3:2 шампионът от Мадрид бе този, който вдигна нивото си на игра и с пробив си осигури желаната преднина. Играта на руснака бе достатъчно стабилна и постоянна, за да задържи преднината си до самия край на сета и той заслужено затвори откриващия сет в своя полза.

Втората част започна ударно за представителя на топ 10, който наложи изключително динамичен тенис над съперника си. Това му помогна да спечели брейк още в първия гейм, ала изведнъж грешките се увеличиха от неговата ракета и испанецът отвърна с моментален рибрейк.

Въпреки това, Рубльов не извери на стила си на игра и продължаваше да търси уинърите на всяка цена. Впечатляващата дефанзивна игра на световния номер 48 обаче го правеше напълно равностоен опонент на един от най-добрите тенисисти в момента. Нараняване в седмия гейм обаче наруши ритъма на Мартинес, поради което той бе принуден да вземе медицинско прекъсване. Фаворитът се възполза от кризата на опонента си и така пое контрола в срещата, печелейки втория сет с 6:3.

Видимо освежен от почивката, в третата част Мартинес отново бе физически готов да бъде конкурентен на противника си. Рубльов обаче изглеждаше прекалено мотивиран от спечелените два сета и доминираше над опонента си в хода на целия сет чрез ранен пробив, дошъл при 1:1. Така, с резултат 6:4 в третия, един от фаворитите в Ролан Гарос продължава участието си във френската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
РГ: Рубльов се превърна в най-убедителния победител за деня след триумф над ATP клей шампион Елеонора Александрова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | педро мартинес | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook