РГ: Сабаленка бе на косъм от поражение срещу световната №101, но реализира обрат!

от в 23:42 на 24.05.2022
Мартин Петков

Арина Сабаленка в последно време напомни за себе си, като достигна полуфиналите на WTA 1000 надпреварата в Рим, където бе спряна от бъдещата шампионка Ига Швьонтек. В един от последните мачове за днешния ден белоруската състезателка откри кампанията си на Ролан Гарос, където срещна непретенциозната Клоуи Паке.

В хода на сблъсъка световната номер 7 главно се бореше със себе си и постоянните грешки, които допускаше, но в крайна сметка неколкократно демонстрира нужния характер, за да триумфира след 2:6 6:3 6:4. Във втори кръг за бившата номер 2 предстои да се изправи срещу Мадисън Бренгъл.

Французойката наглед неочаквано имаше летящ старт, след като се възползва от неточностите на сервис при именитата си съперничка, за да пробие и излезе напред в резултата. Паке впоследствие затвърди убежденията, че преднината ѝ не е плод на късмет, като с ново силна серия на ретур реализира втори пробив и записа откриващия сет на сметката си.

Началото на втората част се превърна в пълен фарс за белорускинята, която не спираше да греши, докато домакинската представителка си осигури брейк и се доближи максимално до победата. Сабаленка от своя страна нямаше никакво намерение да се предава и осъществи частичен обрат в идните минути, печелейки пет последователни гейма. Застанала на сервис за изравняване на общия резултат световната номер 7 се представи безупречно и двубоят влезе в решителната си фаза.

Третата част в началните си минути се разви сходно с отминалите две, след като Паке оползотвори възможността си за брейк и отново застана на ,,пол позишън" за крайния успех. Сабаленка обаче, както веднъж вече видяхме, не бе казала последната си дума, ала с разликата, че в този случай съумя да осъществи пълен обрат в резултата, като сервира безпогрешно до края на мача и заслужено се поздрави с трудно изкованата победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
РГ: Сабаленка бе на косъм от поражение срещу световната №101, но реализира обрат! Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook