Рибакина бе на 2 точки от загуба срещу световната №584, но избегна изненада на старта в Монреал

от в 00:00 на 10.08.2023
Мирела Николова

Елена Рибакина откри с труден трисетов успех участието си на WTA 1000 турнира в Монреал. На старта казахстанската тенисистка трябваше да прекара 2 часа и 36 минути на корта, за да преодолее съпротивата на финалистката от Аустрелиън Оупън 2021 Дженифър Брейди. Американката, която в края на миналия месец се завърна след двугодишна пауза заради контузия и в момента се намира под №584 в ранглистата, беше само на 2 точки от крайната победа, но въпреки това третата поставена не позволи да се стигне до изненада и затвори мача след обрат с 6:7(3) 7:6(5) 6:3. Така световната №4 се класира за осминафиналната фаза на надпреварата, където ѝ предстои да премери сили със Слоун Стивънс.

От началото на мача Брейди играеше със сериозна доза увереност и демонстрираше високо ниво както на сервис, така и на ретур. От своя страна, Рибакина бе бледа сянка на себе си в откриващите минути и бързо инкасира брейк за 1:3, но впоследствие намери ритъма си и благодарение на офанзивната си игра изравни геймовете за 4:4. В крайна сметка изходът на сета дойде в тайбрек, където поредица неточности от ракетата на световната №3 изпратиха дебютната част в актива на Брейди.

Във втория сет шампионката от миналогодишния Уимбълдън продължи да залага на агресивния си стил и все по-често виждахме американката да изпитва затруднения с това да удържи натиска на своята съперничка. Въпреки това световната №584 все пак успя да доведе развръзката и на тази част до тайбрек, в който Рибакина поведе с 5:2 точки, но допусна изравняване за 5:5. Намирайки се на две точки от крайния успех, американката позволи нервното напрежение да вземе връх и съвсем скоро двубоят влезе в решителен трети сет.

Там високото ниво на игра се запази и паритетът остана непокътнат до 3:3. С напредване на времето обаче в действията на Брейди се забелязваше липсата на достатъчно добра физическа подготовка, поради което преимуществото се прехвърли на страната на Рибакина. Така фаворитката успя да осъществи късен пробив на нула за 5:3, а гейм по-късно официално сложи край на сблъсъка в своя полза.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рибакина бе на 2 точки от загуба срещу световната №584, но избегна изненада на старта в Монреал Мирела Николова
Теми:  
wta | елена рибакина | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook