Рибакина: Опустошена съм; ръководството на WTA е слабо и се отнася непрофесионално

от в 13:03 на 14.08.2023
Мирела Николова

Елена Рибакина отпадна от WTA 1000 надпреварата в Монреал на крачка от финала, а след поражението си се оплака от ръководството на WTA и лошо изготвената програма на турнира. Казахстанската тенисистка трябваше да остане до 3 часа след полунощ на корта, за да завърши четвъртфиналния си двубой срещу Дария Касаткина, а според графика следващата ѝ среща щеше да започне едва 15 часа по-късно. Дъждът обаче обърка тези планове на организаторите и полуфиналът бе отложен за неделя, когато се изигра и финалният сблъсък.

"Чувствам се опустошена заради зле изготвената програма и създалата се ситуация. Не съм никак щастлива в момента, но нещата са такива, каквито са. За съжаление, играчите не можем да направим особено много в тези случаи, защото не взимаме ние решенията. Времето също не помогна. Появиха се някои травми заради това, но се опитахме да се справим с тях и ще видим какво предстои.

Мисля, че това е първи случай, в който един мач продължава толкова дълго и завършва толкова късно. Случва се за първи път и надявам се, че е за последен, защото беше непрофесионално. Не бих търсила вина толкова в организаторите на турнира, колкото в WTA, тъй като те са последна инстанция. Ръководството на WTA е слабо в момента, но се надявам, че това ще се промени занапред. Досега през годината имаше множество ситуации, в които трудно намирах логика.

Двубоят ми срещу Касаткина приключи в 3 часа, след което се изкъпах, направих кратък стречинг и се прибрах в хотела. Мисля, че заспах в 5 часа, а на следващата сутрин трябваше да се събудя в 10. Беше невъзможно да си взема необходимата доза сън и определено времето за възстановяване не беше достатъчно.

Най-лошото е, че не става въпрос само за този турнир. Няма да ми е лесно да се възстановя през следващите две седмици. Изключително съм разочарована от цялата ситуация и както казах, не за първи път играчите са засегнати толкова силно. Трудно е да кажа дали ще участвам в надпреварата в Синсинати, защото първо трябва да преценя как се чувствам и да се справя с малките контузии, които имам в момента. Трябва да обмисля много добре следващите си решения, защото US Open е съвсем скоро", завърши световната №4.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рибакина: Опустошена съм; ръководството на WTA е слабо и се отнася непрофесионално Мирела Николова
Теми:  
wta | елена рибакина | интервю | любопитно | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook