Сабаленка триумфира в решителен тайбрек срещу Рибакина и донесе победата на "Каните"!

от в 16:52 на 22.12.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка за втори пореден ден се превръща в големият герой за отбора на "Каните", от който част е и Григор Димитров, след като в решителен за крайния изход на сблъсъка между тима ѝ и този на "Соколите" надделя над Елена Рибакина. Беларуската вчера в двубой със същия статут съумя да сломи тийнейджърката Мира Андреева и макар в днешната си битка с представителката на Казахстан да изоставаше с 2:5 на гейма, то тя сътвори впечатляващ обрат и заслужи победата след решителен супертайбрек - 7:6(2) 10:6

По този начин доскорошната номер едно подпечата триумфа за отбора на "Каните" срещу "Каните" с крайното 33:30, за което огромна роля имаше и Гришо, като към момента "бетонира" състава с българско присъствие на върха в класирането на демонстративната надпревара World Tennis League преди утрешния заключителен ден от началната фаза.

Беларуската влезе изключително агресивно в двубоя и опита да наложи доминацията си в разиграванията още от първата минута, като генерираше огромна мощ при ударите си от основната линия и пречупи защитата на бившата шампионка от Уимбълдън, за да осъществи пробив в дебютния за срещата гейм. Мигновено обаче Рибакина отговори на предизвикателството и започна да движи доскорошната номер едно по краищата на корта, като разчиташе на страхотните си диагонали в завършека на своите атаки, което водеше до купища грешки от страна на Сабаленка и не след дълго станахме свидетели на пълен обрат в статуквото, придружен от брейк аванс в полза на етническата рускиня.

Впоследствие представителката на "Соколите" доведе събитията на корта до момент, в който сервираше за победата при 5:2 в своя полза, ала самоотвержените действия на беларуската в атакуващ план ѝ се отплатиха и тя поднови равенството, като предизвика изиграването на тайбрек.

В него отново тя наложи превъзходството си в срещата още от самото начало и продуцираше множество печеливши отигравания, донесли ѝ успеха в дългия гейм, с което сблъсъкът между "Каните" и "Соколите" бе изпратен в решителен супертайбрек. Там шампионката от Аустрелиън Оупън на бърза ръка се сдоби с комфортна преднина в резултата, която нито за секунда не позволи да изпусне, и стигна до крайната победа в съревнованието.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сабаленка триумфира в решителен тайбрек срещу Рибакина и донесе победата на "Каните"! Мартин Петков
Теми:  
world tennis league | Арина Сабаленка | григор димитров | елена рибакина

Коментари





Следвайте ни в Facebook