Няма да има повторение на финала от Уимбълдън: Контузия спря Рибакина в Щутгарт

от в 23:20 на 20.04.2023
Владислав Риждов

Елена Рибакина направи успешно завръщане на корта, надделявайки над германката Юле Ниймайер на старта на надпреварата в Щутгарт, което ѝ гарантира сблъсък срещу Беатриз Хадад Мая. Бразилката вече бе побеждавала шампионката от Индиън Уелс в хода на кампанията, като това се случи на турнирса в Абу Даби. Вторият сблъсък между двете пък отново завърши с крайно неприятен привкус за световната номер седем, тъй като тя трябваше да преустанови участието си в мача в средата на втория сетпоради контузия в бедрото, което изпрати нейната съперничка към четвъртфиналите - 6:1 3:1. 

Казахстанката имаше предпоставки за отлично начало на двубоя, след като можеше да отмъкне още дебютния гейм на опонентката си, но Хадад Мая остана концентрирана и по хладнокръвен начин съумя да неутрализира трите точки за брейк. От този момент насетне пък ролите на корта сякаш тотално се преобърнаха, след като по-добрата игра на южноамериканката веднага бе възнаградена с пробив, а минути по-късно тя прибави втори такъв към сметката си, правейки ситуацията за шампионката от Уимбълдън още по-кошмарна, която на моменти даде индикации, че има физически проблем. Представителката на Бразилия пък не отстъпи нито миг в остатъка от частта, за да оформи разгромния резултат в своя полза, която да я доближи една крачка по-близо до четвъртфиналите в германския град.

Нещата след почивката продължиха по сходен начин. Двете спечелиха откриващите си подавания, но след това Хадад Мая отново намери пролука в колебливата игра на казахстанката, за да поеме водачеството в сета. Шампионката от Бирмингам реализира брейк за 3:1, но точно когато сервираше за неговото затвърждаване, Рибакина взе решение да прекрати участието си в срещата. Така, за място на полуфиналите 26-годишната левичарка ще трябва да премери сили срещу Онс Жабер, която във вчерашния ден постигна обрат над Йелена Остапенко.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма да има повторение на финала от Уимбълдън: Контузия спря Рибакина в Щутгарт Владислав Риждов
Теми:  
wta | беатриз хадад мая | елена рибакина | обзор | тенис турнир в щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook