Мачове на живо
Очаквано начало 12:00ч.
Александър Зверев
Рафаел Надал
Очаквано начало 13:30ч.
Новак Джокович
Стефанос Циципас

Рикардо Пиати: Джокович ми даде указания как да подобря играта на Синер

от в 18:36 на 18.04.2021
Диана Андреева

Треньорът на Яник Синер Рикардо Пиати "хвърли светлина" върху желанието на Новак Джокович да помогне на по-младите играчи, дори ако те са негови конкуренти. Джокович и Синер се изправиха един срещу друг в началото на седмицата в Монте Карло, но италианецът не оправда големите очаквания към себе си и отстъпи в последователни сетове. След края на мача Пиати се е обърнал към Ноле, за да поиска мнението му относно представянето на Яник и съвети, които могат да му бъдат от полза в бъдеще. Джокович е помогнал с радост на своя колега, както разкава в интервю Пиати:

"Имам добри отношения с Джокович. След мача му срещу Яник отидох да го видя и го попитах какво е мнението му за Синер. Той ми даде 3-4 съвета, които ме накараха да се замисля. На следващия ден със Синер отидохме още при първа възможност на корта, за тренираме и да работим по конкретните елементи."

В продължение на почти една година - между 2005 и 2006, Рикардо Пиати е в щаба на световния номер едно. В края на съвместната им работа, те се разделят в добри отношения, макар че Новак е искал да наеме тогавашния си треньор на целодневен работен ден, но Пиати отказва офертата на сърбина.


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Рикардо Пиати: Джокович ми даде указания как да подобря играта на Синер Диана Андреева
Теми:  
новак джокович | рикардо пиати | яник синер

Коментари

Следвайте ни в Facebook