Рим: Алиасим обърна финалиста от Монте Карло; Синер си осигури мач с Фонини

от в 23:05 на 10.05.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим бавно, но славно започва да напипва правилната посока в играта си на клей, като достигна четвъртфиналите в Мадрид, което е негово рекордно постижение от сериите ,,Мастърс 1000" на землена настилка. Канадецът през днешния ден откри участието си на ,,хилядарката" в Рим, където жребият му отреди да срещне във втори кръг една от късите клечки в лицето на Алехандро Давидович Фокина.

В хода на мача световният номер 9 впечатли с представянето си срещу изявен майстор на червени кортове, какъвто е испанецът, след като варираше отлично с ударите в репертоара си и сервисът функционираше на нужното ниво във важните моменти. Оже-Алиасим мина през множество трудни мигове, като неколкократно бе опрян до стената, но съумя да обърне събитията в своя полза и измъкна победата след 4:6 7:6(2) 6:2, дошла за 2 часа и 57 минути на корта. Във фазата на осминафиналите за Феликс предстои да срещне победителя от сблъсъка противопоставящ Диего Шварцман и Маркос Гирон.

Канадецът срещна три последователни брейкбола в началния си гейм, но съумя да ги отрази и запази подаването си. С течение на времето силите се изравниха, ала нов щурм на Давидович Фокина му донесе ключов пробив в края на сета, с който испанецът откри общия резултат в своя полза.

Втората част аналогично на първата стартира със спасен брейкбол от осмия поставен, който впоследствие отново се справи с трудната задача да опази началния си удар в деветия гейм. Преждевременно за световния номер 29 проблемите на сервис отсъстваха и той лесно печелеше своите подавания, за да станем свидетели на логичен тайбрек. В дългия гейм Оже-Алиасим остана назад с мини пробив пасив, но силна серия породена от мощния му форхенд му донесе пет последователни точки, с които обърна развоя, за да открадне сета, изравнявайки резултата в отделните части.

Решителният сет ни предложи бърза размяна на брейкове в началните минути, преди представителят на топ 10 да наложи скоростното си темпо и да реализира нов пробив, с който се доближи максимално до крайния успех. Феликс постепенно заигра с огромно вдъхновение и задачата пред Фокина се оказа непосилна, като инкасира брейк в седмия гейм и канадецът след солидно представяне на начален удар сложи точка на спора, като триумфира в този същински тенис трилър.

В последен мач по програма за днешния ден на централния корт излезе местният любимец и втора ракета на страната си - Яник Синер, за сблъсъка си от първи кръг срещу Педро Мартинес. Италианецът пое ранен контрол над срещата, като окуражаван от своите сънародници по трибуните развиваше играта си през по-голямата част от времето и заслужено стигна до крайния успех след 6:4 6:3, който го изпраща във втори кръг срещу друг любимец на феновете от ,,Ботуша" в лицето на Фабио Фонини.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рим: Алиасим обърна финалиста от Монте Карло; Синер си осигури мач с Фонини Мартин Петков
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | мастърс 1000 | педро мартинес | рим | феликс оже-алиасим | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook