Рим: Азаренка потегли с разгромен успех на старта!

от в 13:28 на 09.05.2022
Мартин Петков

Виктория Азаренка изпита сериозни затруднения при смяната на настилката от хард към клей и се представи неубедително на надпреварата в Мадрид. През тази седмица белоруската състезателка се включва в нов турнир от сериите ,,WTA 1000", този в Рим, където е бивша финалистка и се явява нейна последна подготовка преди началото на Ролан Гарос. Световната номер 16 изтегли благоприятен жребий и в първи кръг срещна Виктория Голубич.

Вика демонстрира двете лица в своята игра, след като имаше трудно начало, но впоследствие наложи темпото си и безапелационно стигна до успеха след 6:3 6:0. Във втори кръг последната поставена предстои да срещне победителката измежду Камила Осорио и участващата с ,,уайлд кард" Лусия Бронзети.

Двубоят стартира с четири пробива в първите шест гейма, но равнопоставеността на силите си каза думата и паритетът се запази при 3:3. От този момент нататък носителката на двете титли от Шлема пое инициативата, като неточностите в играта ѝ значително намаляха и след решителен брейк в идното подаване на швейцарката триумфира в откриващия сет.

Белоруската тенисистка си спечели ранен пробив аванс в началото на втората част и изглеждаше все по-близо до успеха в срещата. Азаренка веднъж наложила своята доминация, не можеше да бъде спряна и в идните минути с нови два брейка сложи точка на спора чрез ,,геврек", печелейки девет последователни гейма, за да се поздрави с победата за малко над час игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рим: Азаренка потегли с разгромен успех на старта! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | виктория азаренка | виктория голубич | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook