Рим: Циципас бе безупречен срещу Синер и ще търси реванш от Зверев в 1/2-финалите!

от в 16:58 на 13.05.2022
Мартин Петков

Стефанос Циципас има един отличен клей сезон към този момент зад гърба си, като на Мастърс турнирите в Монте Карло и Мадрид спечели титла и игра полуфинал. През тази седмица гъркът участва на последната ,,хилядарка" преди началото на Откритото първенство на Франция, тази в Рим, където по пътя към четвъртфиналите отстрани Григор Димитров, а днес за място на полуфиналите, в опит да изравни върховото си постижение от турнира, срещна местния любимец Яник Синер.

В хода на двубоя двамата състезатели ни предоставиха битка за всеки метър на корта, докато зрителите по трибуните непрестанно окуражаваха италианеца, то световният номер 5 следваше по перфектен начин своя тактически план. Циципас съумя да си осигури най-голямо преимущество с точките в решителните моменти, които несъмнено дадоха своето отражение върху крайния резултат и шампионът от Монако триумфира след 7:6(5) 6:2, в битка продължила 2 часа и 23 минути на корта. В спор за място на финала четвъртият поставен ще се изправи срещу бившия шампион на турнира Александър Зверев, като двамата ще премерят сили за втора поредна седмица на тази фаза от сериите ,,Мастърс 1000".

Гъркът спечели началното си подаване с известни трудности и моментално се възползва от открилата му се възможност да реализира пробив, който затвърди след над маратонски гейм и поведе с 3:0. Домакинският представител в идния си момент на начален удар отново срещна брейкбол, който отрази, което му вдъхна нужната увереност и след серия добри отигравания се поздрави с връщане брейка и възстановяване на паритета. Впоследствие сервиращите постепенно взеха своето, като интригуващите мигове отсъстваха, а с брейкбол разполагаше единствено световният номер 5, ала той бе неутрализиран от италианецът и се стигна до наглед закономерен тайбрек. В дългия гейм двамата състезатели първоначално не допускаха никакви неточности, като си размениха и по един мини пробив, но 11-та точка се оказа пагубна за фаворита не публиката и Циципас си осигури сетбол, който оползотвори с добра игра в близост до мрежата и записа откриващия сет на сметката си 87 минути след неговото начало.

Синер непосредствено преди старта на втората част повика лекар на корта и се възползва от правото си на медицински таймаут. Интервенцията обаче не донесе искания от световният номер 13 резултат, след като гъркът с премерени атаки и постоянен натиск върху сервиса на съперника си завоюва ранен пробив аванс. В идните минути превъзходството на Циципас във важните моменти каза тежката си дума, след като бившият полуфиналист се увековечи с удвояване на преднината си чрез втори брейк, а минути по-късно поради непредвидена пауза породена от здравословно неразположение на зрител по трибуните се стигна и до крайния успех в полза на световния номер 5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рим: Циципас бе безупречен срещу Синер и ще търси реванш от Зверев в 1/2-финалите! Мартин Петков
Теми:  
atp | мастърс 1000 | рим | стефанос циципас | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook