Рим е покорен: Зверев спря сензационния поход на Джари и отново е шампион във "Вечния град"!

от в 19:53 на 19.05.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев триумфира там, откъдето всичко започна за него. Саша завоюва дебютната си Мастърс титла в Рим през 2017-та година, когато надви Новак Джокович във финала. Днес германецът за втори път в кариерата си можеше да оптразнува спечелването на титлата във "Вечния град", след като спря похода на изненадата на турнира Николас Джари - 6:4 7:5 за 1 час и 43 минути игра. Зверев не даде нито една точка за пробив на своя съперник и спечели 95 процента от разиграванията на първото си подаване, което беше в основната на неговия шести триумф в Мастърс "сериите", който ще го върне обратно в топ 4 на световната ранглиста.

Зверев беше абсолютно безкомпрмисен на собствен сервис, като минаваше без загубена точка през своите подавания, докато чилиецът трябваше да се бори за всяка една спечелена точка на собствен начален удар. Джари се справяше отлично на първо подаване, само че нещата далеч не стояха така, когато му се наложи да играе на второ подаване и бившият шампион печелеше всяко едно по-дълго разиграване. Първите възможности пред германеца се откриха при 4:3 в негова полза, когато той поведе с 15:40, само че южноамериканецът отреагира със смела игра и серия от уинъри му позволиха да изравни за 4:4. Световният номер 5 обаче продължи да настоява и много скоро се сдоби с два поредни сетбола, а чилиецът не издържа на напрежението и предаде частта с бърза непредизвикана грешка.

3-ият поставен продължи да играе на изключително високо ниво и застраваше всеки един сервис гейм на опонента си, който правеше чудеса от храброст, за да се задържа в резултата. Стигна се до 5:4 в полза на олимпийския шампион, когато той се сдоби с 2 поредни мачбола, но Джари не трепна и показа много смел тенис, с чиято помощ възвърна паритета в резултата.

За съжаление на южноамериканеца, то той ставаше все по-безпомощен от дъното на корта и в 12-ия гейм отново беше изправен пред угрозата да бъде пробит, а този път фаворитът пое нещата в свои ръце и предизвика неточност от ракетата на Джари, което маркира спечелването на трофея от страна на Зверев и той вече спокойно можеше да се отдаде на емоциите!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рим е покорен: Зверев спря сензационния поход на Джари и отново е шампион във "Вечния град"! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Николас Джари | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook