Рим: Григор и световният №14 започват срещу специалисти при тандемите (жребий)

от в 16:08 на 07.05.2022
Мирела Николова

По-малко от един ден ни дели от началото на последния Мастърс на клей за годината, а именно този в Рим. През този сезон най-добрият ни тенисист ще се включи не само в надпреварата на сингъл, но и в турнира по двойки в италианската столица, където ще обедини сили със световния №14 Хуберт Хуркач, който може да се похвали с две титли от сериите "Мастърс 1000" при тандемите.

През днешния ден бе изтеглен и жребият за предстоящата надпревара, който отреди на българо-полското дуо да открие участието си с двубой срещу Иван Додиг и Остин Крайчек. Додиг може да се похвали с два трофея от Големия шлем при дуетите, завоювани рамо до рамо с Филип Полашек и Марсело Мело, докато Крайчек в момента се намира в своята върхова форма от началото на годината, достигайки до най-високото си класиране (№33) в класацията през март.

При евентуален успех Димитров и Хуркач биха могли да срещнат третите поставени в схемата Никола Мектич и Мате Павич, които през миналия сезон установиха тотална доминация при дуетите, завоювайки цели 9 отличия, включително златен олимпийски медал и титла на Уимбълдън.

Пълния жребий за турнира по двойки можете да разгледате тук:

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рим: Григор и световният №14 започват срещу специалисти при тандемите (жребий) Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Двойки | рим | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook