Програмата в Рим: Ясен е началният час на финалния сблъсък между Зверев и Джари! (програма)

от в 01:12 на 19.05.2024
Елеонора Александрова

Днес ни предстои да се насладим на един от най-неочакваните финали в "Мастърс" сериите от дълго време насам, като Александър Зверев Николас Джари ще се оспорва титлата в Рим. Безспорно германецът бе един от скритите фаворити за трофея, но формата му от началото на клей сезона не беше никак убедителна, докато световния номер 24 никога не беше достигал до тази фаза на надпревара от толкова висок ранг.

Световният номер 5 записа двусетови победи над Александър Вукич, Лусиано Дардери, Нуно Боржеш и Тейлър Фриц, а на полуфинала срещу Алехандро Табило германецът реализира обрат, наваксвайки сет пасив. 

На съвсем другия полюс е Джари, чийто път към финала му предложи доста повече трудности. Единствените двусетови победи, които той осъществи, бяха тези срещу Матео Арналди и Александре Мюлер, докато Стефано Наполитано, Стефанос Циципас и Томи Пол съумяха да спечелят по сет срещу чилиеца.

Въпреки немалката разлика в позициите им в световната ранглиста, атрактивният стил на Джари и ефективната игра на Зверев са ни предлагали немалко драматични двубои, като двамата са се срещали общо 6 пъти, а по-високоранкираният тенисист води с 4 на 2 победи.

Вие пък ще можете да се настаните удобно и да се насладите на финалния сблъсък между двамата най-добри тенисисти в Рим, който ще стартира малко след 18:00 часа българско време!

Center Court (начало: не преди 18:00)

1. Александър Зверев - Николас Джари 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата в Рим: Ясен е началният час на финалния сблъсък между Зверев и Джари! (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | Николас Джари | програма | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook