Рим: Последният играч, победил Алкарас, отпадна в откриващия кръг

от в 20:30 на 09.05.2022
Мартин Петков

Ботик ван де Зандсхулп се представя доста обещаващо от началото на клей сезона, като дори достигна финал на надпреварата в Мюнхен, но поради здравословни проблеми му се наложи да се откаже по време на мача за титлата. Нидерландецът инкасира ранна загуба в Мадрид и през тази седмица взима участие на Мастърса в Рим, където жребият му отреди на старта да срещне младата надежда Себастиан Корда, който към момента е последният състезател успял да надвие намиращия се в невероятна форма Карлос Алкарас.

В хода на днешния двубой четвъртфиналистът от US Open беше безупречен във всеки едно отношение спрямо съперника си, като най-голяма разлика се видя в началния удар, след като Ботик не допусна нито един пробив, за да може 1 час и 25 минути след началото на срещата да стигне до крайния успех с 6:4 6:1. Във втори кръг за световния номер 32 предстои тежко изпитание в лицето на Каспър Рууд, срещу когато триумфира преди по-малко от две седмици на турнира в Мюнхен.

Нидерландецът бързо след началото на двубоя взе превес в размените от дъното на корта и съумя да окаже сериозен натиск върху на сервиса на противника си, за да реализира пробив, с който поведе 3:2. Ван де Зандсхулп мина през сериозна криза, за да запази подаването си в осмия гейм, отразявайки два брейкбола, но това му вдъхна нужната увереност и минути по-късно записа откриващия сет на сметката си.

Силната серия на четвъртфиналиста от US Open се пренесе на старта на втората част, когато с отлични мигове на ретур световният номер 32 оползотвори възможността си за пробив и излезе напред в резултата. Ботик продължи да диктува събитията на корта, докато Корда не успяваше да отговори по никакъв начин, за да удвои преднината си с втори брейк, а впоследствие затвърди убедителното си представяне и с трети такъв, който му донесе успеха в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рим: Последният играч, победил Алкарас, отпадна в откриващия кръг Мартин Петков
Теми:  
atp | ботик ван де зандсхулп | карлос алкарас | мастърс 1000 | рим | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook