Рим: Шампионката от Мадрид стартира с убедителен успех кампанията си!

от в 21:21 на 10.05.2022
Мартин Петков

Онс Жабер изпрати своята най-добра седмица в професионалния WTA Тур, след като завоюва титлата в Мадрид, която е върховото ѝ отличие в кариерата към този момент. Тунизийката обаче нямаше много време за празненства, понеже трябваше да пътува в посока Италия за WTA 1000 турнира в Рим, където през днешния ден откри кампанията си с мач срещу Сорана Кърстя, с която последният им двубой датира от 2014-та година и бива причислен в актива на румънката.

Световната номер 7 нагледно демонстрира, че няма намерение да спира дотук с успехите и след само 76 минути на корта сломи съпротивата на съперничката си, за да триумфира с 6:0 7:6(1). Шампионката от Мадрид във втори кръг на надпреварата във ,,Форо Италико" ще срещне Айла Томлянович, която по-рано днес спечели след отказване на Камила Джорджи.

Тунизийката наложи своето темпо още в началните минути на мача, като едва четвърт час след първата точка вече имаше преднина с 4:0. Силната игра на ретур за световната номер 7 продължи в идните минути, като с нов брейк своеобразно ,,уби" интригата и чрез ,,геврек" записа откриващия сет на сметката си, давайки едва десет точки на румънката.

Господството на Жабер се пренесе и на старта на водата част, след като си спечели ранен пробив, с което увеличи серията си на осем последователно спечелени гейма. В оставащото време до края на срещата видяхме скоростна размяна на брейкове, от която новата WTA 1000 шампионка загуби ритъма в играта си и допусна паритетът да бъде възстановен при 5:5. В идното подаване на Кърстя тунизийката пропиля неколкократно възможности за пробив и станахме свидетели на тайбрек. Жабер моментално пое инициативата в дългия гейм, като нито за миг не изпусна водачеството и стигна до успеха в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рим: Шампионката от Мадрид стартира с убедителен успех кампанията си! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | айла томлянович | онс жабер | рим | сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook