Рим: Жабер с десети пореден успех и ще срещне световната №23 за място на финала!

от в 06:01 на 14.05.2022
Мартин Петков

Онс Жабер с всеки изминал двубой все повече затвърждава убеждението, че ще е една от основните фаворитки за титлата на Ролан Гарос, който стартира в края на месеца. Тунизийката през тази седмица участва на WTA 1000 турнира в Рим, където намери място в четвъртфиналите, а днес се изправи срещу Мария Сакари в търсене на полуфинал по пътя към втора поредна титла от ,,хилядарките" след тази в Мадрид.

Световната номер 7 демонстрира изключителен характер и борбеност в хода на срещата, за да излезе неколкократно от критични моменти, което впоследствие ѝ даде криле, за да стигне до крайния успех след 1:6 7:5 6:1. В спор за място на финала шампионката от Мадрид ще срещне Дария Касаткина.

Гъркинята съумя да си спечели ранно предимство в началните минути от двубоя и поведе с пробив аванс. Сакари несъмнено се чувстваше по-добре в ударите си на корта, като вдъхновението в играта ѝ бе видимо за всеки и след като с нов брейк в шестия гейм удвои преднината си, то в идното си подаване причисли откриващия сет на сметката си.

Във втората част доминацията на световната номер 4 все повече обезличи представянето на африканката, която неспирно допускаше грешка след грешка, за да може гъркинята в три от четири гейма на ретур да реализира пробиви, заставайки на сервис линията за спечелване на мача при 5:2. Жабер останала на едва две точки от загубата, сякаш получи ,, свръх сили", като се завърна по безпощаден начин и трупаше множество дивиденти с отиграванията си, за да се стигне до възстановяване на паритета. Световната номер 7 веднъж набрала скорост, нямаше как да бъде спряна и с решителен пробив в края изравни резултата в отделните части.

Тунизийката се възползва максимално от допуснатия спад при противничката си, като се поздрави с брейк на старта на решителната част, с което се превърна във фаворит за победата. Жабер нямаше намерение да спира наказателната си акция, като отпусна едва гейм на Сакари в оставащите минути, за да стигне до успех в срещата след впечатляващ обрат от сет пасив и 2:5, който я класира на полуфиналите в надпреварата.

В един от късните мачове за деня на корта излязоха Дария Касаткина и Жил Тайхман, за да определят съперничката на Жабер в полуфиналите на турнира във ,,Вечния град". Двубоят ни предостави изтощителна битка в първата си част, продължила 55 минути, което впоследствие взе своето от швейцарката, която бе принудена в средата на втория сет да се откаже поради травма и Касаткина с известна доза късмет стигна до победата след 6:4 3:2 и отказване.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рим: Жабер с десети пореден успех и ще срещне световната №23 за място на финала! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | дария касаткина | жил тайхман | мария сакари | онс жабер | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook